Programserie om trosliv skaber nysgerrighed

0
1042

Det er dejligt, når DR tør komme uden for kirkerummet og anskue kirken fra almindelige menneskers perspektiv, lyder KLF’s anmeldelse af P1-serien ’I korsets tegn’.
Anmeldelse af Kim Borregaard Eriksen og Tine Sundgaard Hansen
Mission, pilgrimsfærd, tro i hverdagen og frikirker er blot nogle af emnerne som værterne Charlotte Rørth og Mikael Jalving tager op i P1-programmet ’I korsets tegn’.
Mikael Jalving beskrives som en søgende ateist, fordi han har mistet sin barnetro. Han er programmets undersøgende journalist, som tager ud i landet og tager temperaturen på tro i Danmark. Hans medvært Charlotte Rørth er blevet kristen i 2009, da hun – som hun selv siger det – mødte Jesus i en kirke i Spanien.
Med Mikael Jalvings nysgerrighed og interesse, og Charlotte Rørths viden om troen på Gud og det danske kirkeland, er der lavet en rigtig god programserie, hvor lytterne får en dybdegående og respektfuld gennemgang af temaerne.
Værterne taler i et hverdagssprog, der luger ud i præsters meget religiøse sprog. I stedet behandler de emnerne i øjenhøjde med lytterne.
Mikael Jalving og Charlotte Rørth får også besøg i studiet af forskellige personer, som på den ene eller anden måde forholder sig til programmets emne. På en dogmeagtig måde er Mikael Jalving også ude og besøge høj som lav, hvor miljøet også får lov til at fylde. Når de fx besøger ungdomskirken Hillsong i København, får lovsangen lov til at fylde i baggrunden.
Programserien udfylder et hidtil uopfyldt behov for et kirkeligt program, som tager udgangspunkt i det, at være kirke i 2017. Det er dejligt, når DR tør komme uden for kirkerummet og anskue kirken fra almindelige menneskers perspektiv. Og det er befriende, at programmet ikke har en overdrevet kritisk indfaldsvinkel til kirken, men at man faktisk tør være nysgerrig og interesseret.
Der er jo en interesse for kirke og tro, en interesse som måske ikke altid handler så meget om kirken som institution, men i højere grad handler om kirke og tro, som et element i det moderne, fortravlede og stressede menneskes liv.
Så tak til DR for en spændende programserie om det levede trosliv! Det har vi længe ønsket os i KLF, Kirke & Medier.
’I korsets tegn’ sendes på P1 fredage kl. 11.03. Lyt til programmet her.

Tidligere artikelDebat: Herrens Veje udfordrer synet på tro og kirke
Næste artikelDR vil styrke dansk indhold i fremtiden