Professor: Jeg blev nægtet adgang til kirken

0
1227

Hjemmeside - Professor - Jeg blev nægtet adgang til kirken - illustration 2
Illustration: Henrik Lundahl Revshøi
Professor i Big Bang teorien ved Københavns Universitet Anders Gregersen blev nægtet adgang til gudstjeneste i Holme Kirke. Begrundelsen lød, at han ikke er kvalificeret til at deltage i et fællesskab der bygger på åbenhed for ting der er større end en selv og ens fatteevne.
– Vi kan ikke have sådan en mand med til vores gudstjenester. Vi risikerer at han bliver en del af fællesskabet, og begynder at påvirke folk med hans tankegang. At have en videnskabelig professor med i kirken vil svare til, at en kristen skulle varetage posten som videnskabsminister”, udtaler den nytiltrådte biskop i Aarhus Stift Helge Kjeldsen, som står bag beslutningen om at nægte adgang til professoren.
Anders Gregersen står uforstående overfor denne beslutning, og i en udtalelse til Kirkenyt-Tidende lyder det:
– Jeg er rystet over, at biskoppen ikke kan skille tingene ad. Jeg har et arbejder som bygger på videnskabelige principper og teorier, men det afholder mig da ikke fra at kunne have en personlig tro.
Men for biskoppen er det en principiel sag, og han agerer derfor med livrem og seler.
– Jeg frygter, at Anders Gregersen en dag kunne ende i menighedsrådet, da han er kendt for sit engagement i mange bestyrelser, og hvad kan det ikke ende med, hvis troen skal begrænses af videnskabelig tankegang? Så må vi ikke bede for folk, uden først at bevise, at der er en Gud der lytter. At forkynde at alle mennesker er elsket og værdifulde i Guds øjne er ikke evidensbaseret. At trøste den lille pige der har mistet sin far med, at han er i tryghed hos Gud, giver heller ingen mening, hvis vi ikke må tro på noget der ikke kan dokumenteres.
Vi har snakket med flere kirkegængere i Holme Kirke, og de deler biskop Helge Kjeldsens holdning.
– I vores kirke skal der ikke være folk der hævder, at de er større end Gud. Vi går ind for, at man kan stille spørgsmål og undre sig, men en mand der repræsenterer en så arrogant og nonchalant faggruppe kan ikke forenes med kristendommen.
I næste uge mødes Biskoppen med stiftsrådet på Aarhus Rådhus for at drøfte hvad man skal gøre ved lignende situationer i fremtiden. Man har valgt ikke at offentliggøre eksakt dato og tidspunkt, da man frygter at nogle videnskabsekstreminster vil blive provokeret af at kristne mødes på en ikke-kirkelig ejendom, og dermed forsøge at sabotere mødet.
________________________________________________________
Hvorfor skriver vi om dette?
Det du lige har læst er en satirisk og opdigtet historie skrevet af KLF, Kirke & Medier. Vores billede på en kirke der ikke vil have noget at gøre med den videnskabelige professor er for at skildre, at religionskritikere er ved at tage patent på den arrogante holdning der siger ”Vi ved bedst”, som førhen primært blev forbundet med visse trossamfund.
Vi har observeret debatten der har været i medierne om hvorvidt Esben Lunde Larsen kan være videnskabsminister som kristen. Specielt har vi lagt mærke til den hårde tone og mangel på nuancer i kritikken. Hvis vi skal evaluere på debatten, så mener vi ikke det er i orden, at fremstille mennesker med en personlig tro som dumme eller inkompetente. Et af problemerne i tiden er måske, at mange folk der udelukkende tror på videnskaben tror at de ved, mens mange troende mennesker for længst har erkendt, at de tror. En debat mellem disse to lejre vil derfor ende i en uligevægtig diskussion – ikke fordi troende er dumme, men udgangspunkterne er forskellige. Lidt frækt sagt: Den troende der har erkendt, at vedkommendes tro ‘blot’ er tro, er nået længere i den personlige erkendelses-evolution.

Tidligere artikelReagér på din medie-høfeber
Næste artikelBuketten: Lisbeth Meléndez fra Religionsrapport på P1

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her