KLF ser fordele i kanalflytning

0
767

PRESSEMEDDELELSE:

KLF, Kirke & Medier ser fordele i kanalflytning og giver idéer til trosstof på alle DR-kanaler

henning-bjerg-mikkelsen-1
DR Kirken og andre trosprogrammerne flyttes til DR K. Øvrige kanaler medtager trosstoffet under deres profil. Hvad med Børnekirke på Ramasjang eller DR Ultra? Eller ungdomskirke på DR 3?
KLF, Kirke & Medier ser både fordele og ulemper i at alle faste trosprogrammer nu samles på DR K. Mediebrugerorganisationen så helst, at DR Kirken blev på hovedkanalen DR1. Men når det ikke kan være anderledes, kan det også være visse fordele forbundet med at samle tros- og eksistensstoffet sammen med Kultur- og historiestoffet på DR K.
– Det forekommer logisk at samle det, og det gør det ganske rigtigt meget lettere at finde. Hvis det så samtidig øger muligheden for at trosstoffet kan få en større volumen og at det kan sendes i bedste sendetid mellem kl. 20 og 22, beklager vi os bestemt ikke. Tværtimod. Den udvikling har vi jo sukket efter i årevis. Alligevel sidder vi med en frygt for, at der kan blive tale om en kedelig parkering af det kirkelige stofområde. DR K har jo alt andet lige ikke det samme seertal som DR 1, siger landsformand Henning Bjerg Mikkelsen i KLF, Kirke & Mediers magasin, der lander i medlemmernes postkasser på mandag.
KLF, Kirke & Medier glæder sig over, at DR Kirken fortsat sendes på DR1 ved højtiderne og at trosstoffet også indgår i udsendelser på DR’s øvrige tv-kanaler, når det falder naturligt. Mediebrugerorganisationen går vanen tro i dialog med DR om at sikre den højst mulige kvalitet i programmerne – og kommer også gerne med idéer:
– Der tales også om at indarbejde kirke- og trosstof på de øvrige DR-kanaler svarende til kanalens særlige profil. Det klinger godt i vores ører. Hvad med børnekirke på Ramasjang? Eller ungdomskirke på DR 3? Vi bidrager gerne med ideerne i en konstruktiv dialog, siger Henning Bjerg Mikkelsen.
Han konkluderer:
– Alt i alt sidder vi med en god oplevelse af, at DR har lyttet til os et stykke af vejen. Omend det ville have været mere rigtigt, at lade ”DR Kirken” og ”Før søndagen” forblive på hovedkanalen.

Magasinet Kirke & Medier udkommer på mandag. Her er der bl.a. interview med Inger Bach, der er ansvarlig for trosstoffet i Danmarks Radio, og med Flemming Hedegaard, der er kanalchef på DR K.
Som medlem får du automatisk magasinet med posten. Kontakt os på info@klf.dk eller 86 62 74 66 og bliv medlem.

Tidligere artikelIscenesatte nyheder gav mavepumper til DR
Næste artikelPas godt på live-deltagerne i X Factor