Presse-etik i fokus

0
1157

Historierne om Se og Hørs metoder til at indhente informationer om kendte og kongelige florerer for tiden i mediebilledet. Det har fået danskerne til at tage afstand til medierne.
Godt 68 procent af danskerne mener ikke, at medierne straffes hårdt nok ved overtrædelsle af lovgningen og de pressetiske regler, mens næste 70 procent synes, at det skal være muligt at lukke et medie, som har overtrådt lovgivningen groft.
Det er Jyllands-Posten, som bringer disse oplysninger ud fra en meningsmåling, Wilke har foretaget.
Oplysningerne kommer ovenpå en tid, hvor det der kommet frem, at Se & Hør har skaffet sig informationer på ulovlig vis bl.a. gennem en kilde ved Nets. Og det skal medierne tage alvorligt, mener medieforsker og lektor i journalistik ved Roskilde Universitet Mark Ørsten:
“Medierne har et stort oplysningsarbejde foran sig. Undersøgelsen her viser, at befolkningen generelt er ret mistroisk over for historier, som den ikke kan gennemskue, hvordan er tilvejebragt. Det er blevet et politisk område, og hvis ikke medierne selv kommer på banen, sætter politikerne dagsordenen,” siger Mark Ørsten.

Jyllands-Posten kan også fortælle, at  retsordførere i Folketinget i deres kommentarer til målingen fortæller samstemmende, at de er klar til at øge strafferammerne over for medier, der bryder loven eller de presseetiske regler.
Formand for Retsudvalget, Karina Lorentzen (SF) slår fast:
“Vi skal lave nogle sanktioner, der er så markante, at de har en præventiv virkning over for medierne. Det er på tide at få strammet op.”

Kilde: Jyllands Posten
 
 

Tidligere artikelDR Big Bandet fejrer jubilæum med kristne sange
Næste artikelRigtig god sommer!