Præsterne får ordet i nyt P1-program

I 'Hvad ville Jesus have sagt?' giver et panel af præster hver søndag et kristent perspektiv på lytternes indsendte spørgsmål og refleksioner. Præster fortjener mere airtime, mener programmets vært Iben Maria Zeuthen.

0
866
Iben Maria Zeuthen. (Foto: © Agnete Schlichkrull)

Et nyt trosprogram ser dagens lys på søndag den 22. januar klokken 11.03, når Iben Maria Zeuthen for første gang kan byde velkommen til ‘Hvad ville Jesus have sagt?’. I et klassisk brevkasseformat vil et panel bestående af tre præster forsøge at besvare lytternes spørgsmål fra et kristent perspektiv.

I første program består panelet af sognepræsterne Peter Friis og Rikke Graff fra henholdsvis Flintholm Sogn og Kærum Sogn, samt præst og skuespiller Helene Neumann. Paneldeltagerne udskiftes fra uge til uge, så lytterne får mulighed for at møde forskellige præster med forskellige syn på kristendommen.

‘Hvad ville Jesus have sagt?’ er netop tænkt som et bredt trosprogram med stor rækkevidde:

– Det er en del af P1’s opgave og public service forpligtigelse at formidle trosstof. Og Ibens nye program er et forsøg på lave trosstof, der rækker ud til flere, end dem der umiddelbart identificerer sig med deres egen religion, siger Mette-Line Thorup, der er redaktionschef for Kultur, Debat og Lyd i DR.

Iben Maria Zeuthen, der tidligere blandt andet har været vært på radioprogrammet ‘Tal til mig’, som modtog Buketten fra KLF i juni 2021, glæder sig til at give præsterne mikrofonen:

– Jeg synes, at præster fortjener mere airtime. Det er kvalificerede personer, der er uddannet i at tage sig af mennesker og livets problematikker. De kan levere nogle hjælpsomme og eksistentialistiske perspektiver på livet, siger hun. Netop kristendommens blik på tingene er noget særligt, som man ikke finder andre steder:

– Selvudvikling gennem psykologi, astrologi og så videre kan have sin bagkant. Man kan simpelthen ikke komme derhen, hvor det favner bredt nok eller giver perspektiv nok, fordi fokus er snævert rettet mod individet. Hvor går man så hen, når man har afsøgt de grene? Kristendommen har mange kvalifikationer, og den vender jeg mig selv mod for at få svar, siger Iben Maria Zeuthen.

Radioprogrammet ‘Hvad ville Jesus have sagt?’ sendes første gang søndag den 22. januar klokken 11.03 på P1 og kan efterfølgende findes i DR Lyd som podcast.

Tidligere artikelPodcast: Morgenandagten er et spejl af en fælles dansk tro
Næste artikelMainz – byen, hvor det 15. og 20. århundredes massemedier mødes og formidler kristendom