Politikere vil lægge pres på Facebook

0
751

Det sociale medie Facebook spiller efterhånden så stor en rolle i samfundsdebatten, at det er på tide at kigge nærmere på mediets politikker.
De fleste i dagens Danmark kender det sociale medie Facebook. Men faktisk spiller Facebook efterhånden så stor en rolle i den danske samfundsdebat, at flere politiske partier nu vil se nærmere på det private firmas virke og funktion.
– Facebook er en debat- og informationsmotorvej i Danmark, og der er ingen tvivl om, at der er betydelig grund til at være meget skeptisk over for nogle af Facebooks politikker. Det gælder blandt andet i forhold til det sociale medies etiske dispositioner, der i nogle tilfælde er af censurlignende karakter, siger kulturordfører Mogens Jensen (S) til Berlingske.
Peter Nedergaard, professor i statskundskab ved Københavns Universitet mener:
– Facebook er en meget vigtig del af samfundsdebatten, og det er vi som politikere nødt til at forholde os til, for det har konsekvenser, når en privat virksomhed bliver gatekeeper. Men det vil have en hel anden tyngde, hvis det er et samlet EU, der forsøger at påvirke Facebook.
Når Folketingets sommerferie er ovre, vil Mogens Jensen arrangere en høring om Facebook.

Tidligere artikelSyriske kristne flygter
Næste artikelVi forlader ikke radioen om sommeren