Podcast: Sådan dækker TV 2 (IKKE) julen, tæt på tv-gudstjenester året rundt – og stereotyper

I januar 2022 fik TV 2 hug for at decimere julen til en discosang. I år gentager det sig, og kritikken fra Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, er hård. Hør mere i denne podcast.

0
857

10-16 gudstjenester sendes ikke i tv. De skæve helligdage mangler – og tv-gudstjenesten holder en laaang sommerferie. Over de seneste måneder har KLF været i en tæt dialog med både DR og Københavns Domkirke, og nu ser det ud til at være meget tæt på, at der kan komme tv-gudstjenester året rundt.

Endelig taler vi om stereotyper i Alletiders julemand, Carmen Curlers, Sygeplejeskolen, Badehotellet, Herrens Veje og kronjuvelen Matador. Det er nemlig ikke kun i nyhedsjournalistikken, at stereotyper trives. Det sker også i højt profilerede dramaserier, hvor kristne ofte fremstilles som galninge. Vi taler igen om reproduktion af fordomme, forståelseskløft, Hans Kirk og den brandesianske myte. Faster Anna lever i bedste velgående…

Medvirkende: KLFs generalsekretær Mikael Arendt Laursen, kulturdirektør Henrik Bo Nielsen og tidligere domprovst Anders Gadegaard.

Vært: Stefan Vase

Læsestof

Hvis du har lyst til at støtte KLFs podcast og KLFs arbejde i det hele taget, kan det ske på Mobilepay: 76540. På forhånd tak for enhver gave!

Tidligere artikelSøstrene Bisp taler om menneskets værdi
Næste artikelSVT sender Lucia-koncert fra slotsruin

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her