Påsken fejres også på tv

0
1187

DR sender Påskens gudstjenester på DR1 og DR K. Gudstjenesterne sendes fra Hjerting Kirke ved Esbjerg.
Hjerting kirke ligger på en grøn bakke tæt på Ho bugt i den nordlige del af Esbjerg. Kirken er indviet september 1992 og kendt for sit alterparti med en samling figurer med bibelske motiver, udført af Robert Jacobsen. Figurerne er alle lavet af skrot, gammelt kasseret jern fra havnen i Esbjerg, pletvist beklædt med guld. Mødet mellem det rene guld og det rustne jern er således en prædiken i sig selv.
Palmesøndag den 9. april kl. 14 er det sognepræst Georg Græsholt, der er liturg og prædikant ved gudstjenesten på DR K. Teksten handler om Jesu indtog i Jerusalem på et æsel.
Langfredag den 14. april kl. 14 sendes gudstjenesten på DR K igen fra Hjerting Kirke. Liturg og prædikant er provst og sognepræst Kræn Christensen. Beretningen om korsfæstelsen på Golgata, Hovedskal-stedet, er central og skaber den mørke stemning i denne gudstjeneste.
Påskesøndag den 16. april kl. 14 sendes gudstjenesten på DR 1 kl. 10 og DR K kl. 14. Igen er gudstjenesten fra Hjerting Kirke i Esbjerg. Påskedag er sognepræst Arne Mårup liturg og prædikant. På kirkens altervæg er Kristus den centrale figur alt er sat i forhold til. Skikkelsen er rank og viser den sejrende Kristus.

Tidligere artikelRadio om troens vilkår
Næste artikelDR bør erstatte programfiasko med parrådgivning