Otte udsendelser i korsets tegn

0
1282

P1 sender otte udsendelser, der tager temperaturen på danskeres kristne tro.
– Der har været megen fokus på det særprægede trosmiljøer, som har ført til en skinger debat. Men i denne serie ser vi nærmere på danskernes almindelige kristne tro.
Det fortæller Karen Albertsen, der producerer serien P1-serien I korsets tegn med Charlotte Rørth – kendt fra sin bog Jeg mødte Jesus – og Michael Jalving som vært.
– Charlotte er selv troende og har mødt mange troende danskere. Michael betragter sig selv som kulturkristen og har ikke rigtig fået det til at fungere med troen. Ham sender Charlotte ud i de kristne miljøer og bagefter snakker de i programmet om, hvad han har oplevet.
Værterne inviterer også eksperter i studiet for at få betragtninger udefra, men det er menneskers personlige tro, der står i centrum, fortæller Karen Albertsen.
– Vi vil tage temperaturen på kristendommen i Danmark, vise steder hvor der bliver troet, det være sig folkekirken, valgmenigheder, ungdomskirken Hillsong eller lignende. Vi kigger også på trends som for eksempel på pilgrimsvandringer. Bruger danskerne til at få noget motion, eller søger de at komme nærmere Gud? Vi kigger også på et fænomen som mission. Hvornår er det oplysning og hvornår bliver det et pres? Og går folkekirken i gang med at missionere, fordi de vil sprede det gode budskab, eller er det blot for at vende faldende dåbstal?
Programmet varer i 27 minutter og sendes første gang på P1 den 3. november kl. 11.03.

Tidligere artikelReformationen påvirkede også Den Katolske Kirke
Næste artikelSeerredaktør: Politikere skal ikke blande sig i DR’s programmer