Kommentar: Ond, ondere, ondest

0
1218

bent-munch-klf-kirke-og-medier-landsstyrelse

Kommentar

Af landsstyrelsesmedlem Bent Munch
 
 
 
Jeg følger serien “Ond, Ondere, Ondest”, som er en gentagelse af tidligere eksperimenter udført af en amerikansk psykolog med studerende som fanger og fangevogtere.

Har DR moral?

Generelt syntes jeg, at DR med nogle typer udsendelser, er ved at bevæge sig ind på et område, DR bør afholde sig fra.
DR sendte sidste år serien ”Gift ved første blik” og nu ”Ond, ondere og ondest”. I ”Gift ved første blik” legede DR med almindelige folks følelser, hvilket i min optik er meget forkert og kan resultere i psykiske traumer. Derudover var det moralsk forkert.
”Ond, ondere og ondest” leger ligeledes med de medvirkendes følelser og prøver at fremme ondskab, ved bl.a. prokokationer. Dette bør enhver bevidst eller ubevidst afholde sig fra.
Samtidig udstiller det de medvirkende på godt og ondt, hvilket de medvirkende ikke på forhånd ville kunne have forudset og set konsekvenserne af.
Det er min påstand, at de medvirkende ikke ved, hvad de går ind til.

Er en gentagelse nødvendig?

Nu hvor vi ser ”Ond, ondere og ondest”, kunne DR jo godt have fortalt eller genfortalt historien, uden selv at have genudført eksperimentet, som jo tidligere har fundet sted. Hvorfor gentage negative handlinger, der kan undgås?
DR er en public service-station, og bør derfor også være et godt eksempel på god etik og moral. I disse tilfælde er DR desværre lige stik det modsatte.
DR er medvirkende til at lege med f­olks følelser og fremme ondskab, Det bør man afholde sig fra – også i DR.
Skulle DR endelig bruge licensmidler til at eksperimentere, burde det være noget om at fremme den gode historie og det gode i mennesker. Medierne bør ikke medvirke til at nedbryde vores etik og moral, men snarere fremme den til det bedre.
Det er ikke i familien Danmarks interesse.
Lad os håbe, at vorez medier kan se pointen i, at den positive historie kan fremavle endnu flere gode historier.

Læs generalsekretærens indlæg om programmet

Se Ond, Ondere, Ondest på dr.dk
Læs Dorthe Birkmoses blogindlæg omkring første afsnit af Ond, Ondere, Ondest (ekstern)
Bemærk: Dette blogindlæg er udelukkende Dorthe Birkmoses tanker og holdninger, ligesom der ikke er andre relationer imellem Dorthe Birkmose og KLF, Kirke & Medier.
Linket er til information for de, der måtte have interesse i at læse mere om programmet. Dorthe Birkmose er uddannet psykolog.

Tidligere artikelBliv projektleder i kidsandmedia dk
Næste artikelOnd, ondere, ondest – det mener vi