Nyt trosprogram handler om livsovergange

0
2058
Foto: Agnete Schlichtkrull

Hvad kommer dit program til at handle om?
Iben Maria Zeuthen: Det bliver et program om livsovergange, og hvad de stor kriser og livsovergange åbner op for i os mennesker. Jeg har en sætning i mit hoved, der lyder: “Én time, én gæst, én overgang.” Det er selvfølgelig et modsvar til mange af dagens medier, hvor man har 100 historier på 10 minutter. Jeg har én historie på én time. Man kan ikke skabe fordybelse uden at have tid. Der kommer ingen indsigter uden fordybelse. Det bliver en ny gæst hver søndag, der fortæller om sin livsovergang og betydning: både religiøst, spirituelt, værdimæssigt. Det er en bredere indgang til at tale om tro i stedet for at starte med troen, så starter vi med historien og folder vi det ud til et spørgsmål om tro.
Hvad er en overgang?
Iben Maria Zeuthen: En overgang kan være meget forskelligt: skilsmisse, dødsfald. Det kan være alt, der åbner en større åndelig ændring.
Hvorfor er det interessant også at få et åndeligt/religiøst perspektiv på overgangene?
Iben Maria Zeuthen: Hvis man kigger i de fleste religioner, så er overgangene der, hvor man er mest åben overfor ny indsigt. Derfor har man ritualerne til at fastholde mennesket i virkeligheden. Det er i overgangene, når der er sprækker i virkeligheden, at man er åben overfor de store ændringer, også mentalt.
Hvorfor har du lyst til at være vært på det program?
Iben Maria Zeuthen: Jeg er altid meget optaget af fordybelse. Det er et samtaleprogram, så jeg bliver ikke afbrudt af musik. Der er tid, ro, plads og rum. Det er et drømmetidspunkt at lave radio på. Jeg har specialiseret mig i portrætter i så mange år. Det er bare en videreførsel af det, og det er jeg enormt glad for. Og jeg har også selv oplevet mange overgange, så jeg synes, at det var en oplagt indgang til det.
Tal til mig kan høres hver søndag på P1 kl. 11.03 (FM og DAB) lige efter radiogudstjenesten og radioavisen. Programmet genudsendes torsdag 11.03 (FM og DAB) og 21.03 (DAB) og lørdag kl. 6.03 (DAB).

Tidligere artikelJulens tv er uden de store overraskelser, men dog med et par spændende nyheder
Næste artikelSilja Okking ser frem til 'Live fra Højskolesangbogen'