Nyt radiodrama: Tro på retur

0
833

Hvad sker der med mennesker når de mister deres tro? Hvad foregår der op til det valg, og hvad er konsekvensen af det? Det sætter DR fokus på i et nyt radiodrama på P1.
tro-paa-retur
P1 sætter igen fokus på tro – denne gang i et radiodrama på tre afsnit instrueret af Tilde Harkamp. Tilde har tidligere blandt andet instrueret “Lærkevej” og de to julekalendere “Ludvig og Julemanden” og “Tvillingerne og Julemanden”. Blandt de medvirkende er blandt andre Henrik Birch, Stig Hoffemeyer, Charlotte Fich, Iben Dorner og Signe Egholm.
Det første afsnit
Torsdag den 27. februar klokken 21.03 på P1 sendes første afsnit, som hedder “Borobodur”. Afsnittet er skrevet af Kasper Hoff og handler om Folkekirkens fremtid i et stadig mere sekulariseret samfund.
Sognepræsten Claus kaldes til møde i statsministeriet. Han tror, han skal have en skideballe, fordi han har udtalt sig kritisk om regeringens manglende opbakning til folkekirken og kristendommen. Men i stedet for en reprimande, får Claus et tilbud, der er svært at sige nej til. Et tilbud, der for altid vil forandre Folkekirken – og Claus’ egen tro.
Det andet afsnit
Onsdag den 5. marts klokken 11.03 på P1 sendes det andet afsnit “Bliv hos mig”, som er skrevet af Peter Dupont Weiss. Dette afsnit handler om, hvad der sker med et menneske med en dybt forankret fundamentalist tro, når den største af alle tragedier rammer.
Et ægtepar venter på at deres søn skal ringe hjem på sin fødselsdag. Sønnen er udstationeret i Afghanistan, og som telefonopkaldet udebliver går tankerne i gang. Manden søger trøst i sit arbejde i grisestalden, og kvinden får besøg af sin barndomsven, som er præst. Troen er udfordret på alle planer og afstanden vokser.
Det tredje afsnit
Onsdag den 12. marts klokken 11.03 på P1 sendes tredje og sidste afsnit. Line Mørkeby har skrevet dette afsnit med titlen “Jeg er min eneste ene”, somhandler om hvad der sker, når kærligheden har taget troens plads, og de store krav om personlig lykke som parforhold, så skal indfri.
En kvinde forlades af en mand. En mand hun har troet på, bekendt sig til og ofret sig for. Kærligheden har fyldt det hele og da hun ikke har den længere, er hun så udfordret, at hun stiller de allerstørste spørgsmål for at finde mening i det hele. Løsningen findes i lidelsen, og dekonstruktionen.
Serien kan også hentes som podcast på dr.dk/radiodrama og på Itunes.

Kilde: dr.dk

Tidligere artikelKommentar: Menneskeforsøg 8:10
Næste artikelMindre underholdning – mere kulturoplysning, tak!