Nyt program: Jeppesens Bibelskole på Radio24syv

0
1178

Mandag aften 2. november har Radio24syv premiere på programmet Jeppesens Bibelskole, hvor Biblen bliver læst og diskuteret.

Journalist Michael Jeppesen (th.) og filosof Rasmus Ugilt læser og diskuterer Biblen i nyt program på Radio27syv. Foto: Klaus Vedfelt
Journalist Michael Jeppesen (th.) og filosof Rasmus Ugilt læser og diskuterer Biblen i nyt program på Radio27syv. Foto: Klaus Vedfelt

Bibelen er bogen over dem alle. Den udgør grundlaget for to verdensreligioner, og talløse kirker. Den har domineret det meste af Europas historie og som følge deraf resten af verdens. Bibelen har stået i baggrunden for korstog, krige og kolonialiseringer. Og så indeholder den et budskab om kærlighed og uendelig nåde. Efter oplysningstiden, det videnskabelige gennembrud og fremkomsten af en moderne verden, besidder Bibelen måske ikke længere den samme position som den gjorde engang, men uanset hvor sekulære, ateistiske eller moderne vi tror, vi er, så udøver Bibelen stadigvæk en stor magt over vores liv. Bibelen er den bog, som mere end nogen anden farver vores syn på virkeligheden. Vores kultur, vores moral, ja hele vores måde at tænke på er gennemsyret af den.
Oplagt at stille skarpt på Bibelen
Sådan skriver Radio24syv i en pressemeddelelse, hvor de præsenterer deres nye program Jeppesens Bibelskole, der har premiere mandag 2. november. Her vil journalist Michael Jeppesen og filosof Rasmus Ugilt henover de kommende år læse sig igennem hele Bibelen, fra ende til anden. Som hvis man skal spise en hval, vil de tage en lille bid af Biblen hver dag, og så diskutere skriftstedet i bund, alt sammen for at blive så klog på Bibelen som muligt.
“Mens alt efterhånden handler om Koranen, forekommer det helt oplagt at stille skarpt på den bog, som ligger til grund for vores samfund, nemlig Bibelen. For hvor mange har egentligt læst Bibelen? Det vil Radio24syv hjælpe til med, ikke fordi vi vil missionere, men fordi vi skønner det nødvendigt at øge kendskabet til, og forståelsen af, hvad Bibelen handler om,” siger programchef Mads Brügger i pressemeddelelsen.
Det første af sin slags i Danmark
I “Jeppesen Bibelskole” bliver Bibelen læst, diskuteret og fortolket. Michael Jeppesen og Rasmus Uglit taler åbent og frit om versene, og er hverken tynget af religiøse eller teologiske bånd, men tager ordene for gode varer og lader gerne nye meninger opstå. Programmet er ikke en kritik af Bibelen eller kristendommen, men forbeholder sig retten til at forholde sig kritisk til de begivenheder og udsagn der er i den. Så når Jesus fortæller en lignelse tager Michael Jeppesen og Rasmus Uglit det for givet, at han rent faktisk har fortalt lignelsen, men undrer sig måske over hvad han mener med den.
Programmet bliver det første af sin slags i Danmark, der tager Bibelen op til reel debat og diskussion uden at det bliver en abstrakt debat og uden, at det bliver en teologisk diskussion. Målgruppen er ikke kun de åndeligt interesserede, men også de mange der blot søger spændende, overraskende indhold og gode historier. Programmerne varer fra 5 – 20 minutter og der er premiere på FM i programmet Efter 8 på mandag d. 2 november, mens første afsnit udkommer på iTunes den 1. november, skriver Radio24syv i pressemeddelelsen.
Skriv til os
KLF, Kirke & Medier synes, Jeppesens Bibelskole er en spændende idé, og vi ser frem til at følge programmet. Vi vil også meget gerne høre din holdning til det. Du kan sende os dine tanker via vores app, som du finder i iTunes Store eller på Google Play. Du kan også sende os din kommentar via dette link.
 

Tidligere artikelDerfor er public service vigtigt
Næste artikelDerfor er public service vigtigt

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her