Nyt P1-program om public service

0
1323

Programmet Public service foreslår, hvad man kan gøre ved de mange udfordringer, nyhedsstrømmen udsætter mediebrugerne for. KLF hilser initiativet velkommen, hvis det kan gøre lytterne klogere.
’Public Service’ hedder er nyt P1-program, der tager afsæt de mange nyhedshistorier, som kommer fra DR’s redaktioner rundt i Danmark.
DR lover, at et dagligt panel vil komme med kreative løsninger på, hvordan vi kan løse de problemer og udfordringer, historierne handler om.
’Public service’ sendes direkte fra Fyn mandag til torsdag klokken 10.03. Vært Jesper Borup (billedet) og redaktør Tine Seerup opfordrer lytterne til at byde ind med gode ideer og erfaringer.
– Med det nye P1-program ’Public service’ kommer vi til at kombinere historier fra DR’s ni regionale radioer med konstruktiv journalistik og den erfarne DR-vært Jesper Borup, siger kanalchef på P1 Thomas Buch-Andersen.
Idéen bliver taget godt imod af KLF, Kirke & Medier:
– Jeg har længe ønsket et program om, hvad vi skal bruge nyhederne til. Det er vigtigt, at vi ikke blot præsenteres for data, men får reel viden, vi kan bruge til noget, siger generalsekretær Mikael Arendt Laursen og tilføjer:
– Det skal enten være vigtigt eller relevant – eller begge dele. Vigtigt, fordi det har betydning for samfundet. Relevant, fordi det indvirker på den enkeltes hverdag.
Han kommer med to eksempler:
– Nyheden om en sjælden havmåge i Nordjylland er ikke vigtig, før den sættes i perspektiv – for eksempel med en forklaring om klimaforandringer og anderledes trækruter. En nyhed om prisstigninger i DSB er relevant, fordi den indvirker på rejsendes økonomi. Den skal være en af delene eller begge dele. Og nøglen er perspektiv: Taler vi om en trend? Hvordan ser det ud i andre lande? Mit ønske for nyhederne i 2018 er, at vi får mere relevante og mere underbyggede nyheder.

Tidligere artikelNytårsudsendelse om kosmos og stjernestøv
Næste artikelYngre og ældre har vidt forskellige tv-vaner