Nyhedsdirektør: Man skal kunne stole på DR

0
837

Sandy French afløser Ulrik Haagerup på posten som nyhedsdirektør i DR. Hun vil modvirke falske nyheder med udsendelser af høj troværdighed. KLF byder hende velkommen og ser frem til frugtbar dialog.
Det bliver Sandy French, der den 1. august overtager posten som nyhedsdirektør efter Ulrik Haagerup. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og tager disse værdier med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder, skriver DR.dk.
Selv siger Sandy French:
– Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel.
Vil levere kvalitetsnyheder
Sandy French er 42 år og har været i DR de seneste godt seks år. Her har hun som indholdschef været overordnet ansvarlig for en række redaktioner og korrespondenter samt været en del af DR Nyheders øverste ledelse.
Derfor er hun helt hjemme i DR’s public service-ansvar:
– Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR.
KLF: Hav øje for mangfoldigheden
Den bemærkning vinder gehør hos KLF, Kirke & Medier:
– Man skal kunne stole på DR, siger nyudnævnte nyhedsdirektør Sandy French, og her rammer hun hovedet på sømmet, siger KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
– Det er præcist det, der skal kendetegne nyhedsdækningen på Danmarks største public serviceplatform. Troværdige nyheder, en bred dækning og øje for mangfoldigheden bør være helt centrale fokusområder.
Afløser Haagerup
Mikael Arendt Laursen ser frem til at møde nyhedsdirektøren, når hun tiltræder efter sommerferien.
– KLF, Kirke & Medier byder Sandy French velkommen på en central plads i DR og ser frem til en god dialog med hende om de emner, som optager os og vores mange medlemmer, siger han.
Sandy French tiltræder formelt posten som nyhedsdirektør 1. august, hvor Ulrik Haagerup fratræder. Ulrik Haagerup valgte efter 10 år i DR en stilling som direktør i Constructive Institute.

Tidligere artikelMennesker og tro fokuserer på ’det indre liv’
Næste artikelTV 2: Vi vil lede efter kærligheden