Stopper i DR, men fortsætter med konstruktive nyheder

0
1190

DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup siger farvel efter 10 år i DR, men fortsætter med at udforske begrebet konstruktive nyheder i nystartet institut på Aarhus Universitet.
Ulrik Haagerup har efter 10 år i DR valgt at fratræde sin stilling som nyhedsdirektør. Ulrik Haagerup kom til DR i 2007 fra en chefredaktørstilling i Nordjyske Medier. Først var han divisionschef i DR Nyheder, og siden 2010 har han været nyhedsdirektør.
Konstruktiv journalistik skal inspirere
Ulrik Haagerup er især kendt for sin ambition om, at nyhedsjournalistikken skal bidrage konstruktivt til samfundsdebatten. Konstruktive nyheder skal ikke blot dokumentere problemer, men også inspirere til mulige løsninger. Verden har ikke brug for flere, men for bedre nyheder, mener han.
Og da KLF, Kirke & Medier blandt andet arbejder for, at medierne opfører sig anstændigt og tager etik og menneskeværd alvorligt, har de løbende været en dialog mellem KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen og nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.
En interesseret og lyttende nyhedschef
– For mig har Ulrik Haagerup primært været talsmand for konstruktive nyheder, når man ser overordnet på det. Men samtidig har han forstået og værdsat den direkte dialog med os som mediebrugere, og det har givet en rigtig god relation mellem ham og KLF, siger Mikael Arendt Laursen og uddyber:
– Når jeg har sendt ham et spørgsmål, så går der sjældent mere en fem minutter, inden han enten ringer direkte til mig eller svarer pr. mail. Uanset spørgsmålets kompleksitet eller genre. Jeg har oplevet en meget interesseret og lyttende nyhedschef, som har taget os alvorligt og respekteret brugernes meninger.
Vil inspirere til løsninger
Ulrik Haagerups indsats for, at journalistikken også skal inspirere og pege på løsninger har blandt andet inspireret flere internationale nyhedsorganisationer, herunder blandt andre britiske BBC samt norske, finske og svenske nyhedsmedier.
Idéen har Haagerup blandt andet har foldet ud i bogen ’En konstruktiv nyhed’, som udkom i 2012, og som siden er udkommet i internationale udgaver på engelsk og tysk.
Ulrik Haagerup fortsætter i stillingen som nyhedsdirektør i DR frem til 1. september, hvorefter han fortsætter i samme spor som direktør i det nystiftede ’Constructive Institute’ ved Aarhus Universitet.

Tidligere artikelMedier taler sjældent med minoriteter
Næste artikelForedrag om værdier i medierne