Ny organisering i DR sætter strategien i centrum

Lasse Bastkjær Jensen, chef for generaldirektørens stab, indtræder nu i DRs direktion.

0
1258
Lasse Bastkjær Jensen er ny direktør i DR med ansvar for det tværgående og strategiske samarbejde i DR. Foto: Bjarne Bergius Hermansen.

For knap 2 år siden blev DR Medier, som stod for koordinering og planlægning af DRs medieindhold og medieproduktion nedlagt, og erstattet af Bruger, Marked og Publicering, som fik samme centrale funktion i DR. Nu nedlægges det imidlertid som selvstændigt direktørområde og lægges ind under Lasse Bastkjær Jensen, som hidtil har været direktør for generaldirektørens stab. En rolle, han dog ikke stopper i.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør i DR, forklarer omstruktureringen med, at det er vigtigt for DR fremover at give det tværgående samarbejde og perspektiv en central rolle:

– Det vil styrke DRs virke og sikre en stærkere drivkraft bag implementering af strategien, at vi samler de områder, der i dag har ansvaret for det tværgående og helhedsorienterede blik på vores kerneopgave.

Hun betoner Lasse Bastkjær Jensens kvaliteter som netværker og strategisk tænkende som en bevæggrund for at placere ham centralt i DR:

– Lasse Bastkjær Jensen var i sin tid helt tæt på udarbejdelsen af vores strategi ‘Sammen om det vigtige’ og har et stort netværk i og uden for DR.

Selvom det nok kan lyde som en lille omrokering i DR, så er det tydeligt for Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, at Lasse Bastkjær får en meget central plads i DR:

– Selvom det nok udefra set kan være vanskeligt at øjne den store forskel, så er der ingen tvivl om, at Lasse Bastkjær på meget kort tid har placeret sig enormt centralt i DR. I min dialog med ham er det tydeligt, at han har et hjerte, der banker for DR, og et blik for DRs primære formål. Derfor bliver koblingen mellem DRs overordnede strategi og det tværgående samarbejde enormt central, fordi han repræsenterer en klassisk forståelse af public service.

Han ønsker Lasse Bastkjær et stort tillykke med det nye arbejdsområde:

– Hvis der er én, som har fortjent en så central rolle, er det Lasse Bastkjær. Han er en enormt kompetent netværker med en stor sympati og respekt for de personer, han møder. Det skinner også igennem i den dialog, vi har med ham. En dialog, som vi ser frem til at fortsætte, slutter Mikael Arendt Laursen.

Formelt er Lasse Bastkjær Nielsen nu ansat af DRs bestyrelse og indtræder i DRs direktion, som ud over ham består af følgende: generaldirektør Maria Rørbye Rønn, nyhedsdirektør Sandy French, kulturdirektør Henrik Bo Nielsen og økonomidirektør Mads Diness.

Den hidtidige direktør for Bruger, Marked og Publicering Karsten Dyhrberg Nielsen er fratrådt.

Tidligere artikelOverblik over ændringer i TV 2
Næste artikelRadiogudstjenesten fra den sidste store bededag