Ny chance for kristne at starte lokalradio

0
918

Radio- og tv-nævnet udbyder en ny runde af programtilladelser til såkaldt ikkekommerciel lokalradio. Det er en chance for de, der vil sende kristne udsendelser i deres lokalområde. Et af kravene er, stationen skal sende midst én times lokalt indhold om ugen. Ansøgningsfristen er den 29. marts.
Nu er det tid for kristne og andre idébaserede lokalradioer at søge om ny programtilladelse. De nuværende programtilladelser udløber nemlig den 31. december 2017. Derfor skal nuværende og nye lokalradioer søge om sendetilladelse. Fristen for at ansøge er onsdag den 29. marts 2017 kl. 12.00.
Det skriver Den Kristne Producent Komité, som i organiserer 35 lokale radio- og tv-stationer. Og ifølge Slots- og Kulturstyrelsen skal visse kriterier være opfyldt for at få sendetilladelse.
Disse betingelser skal opfyldes
For at kunne søge skal foreningen bag lokalradioen have hjemsted i det ansøgte tilladelsesområde. Foreningens hovedformål skal være at drive ikkekommerciel radiovirksomhed. Et flertal af bestyrelsens medlemmer skal have bopæl i lokalområdet. Programmerne skal opfylde et alsidighedskriterium.
Og datoen for sendestart skal være mellem 1. januar og 1. marts 2018.
Skønhedskriterier til vurdering
Derudover vil visse skønhedskriterier gøre det mere sandsynligt, at lokalradioen får sendetilladelse.
Skønhedskriterierne er – i prioriteret rækkefølge: at ansøgere vil sende lokalt indhold ud over minimumskravet på én time om ugen, at ansøger har faglighed, kompetencer, erfaring m.v. inden for radiodrift, at ansøger stiller dele af eller hele sin programvirksomhed til rådighed på internettet, og til sidst, at ansøger tilbyder øvrige borgere i tilladelsesområdet adgang til at producere og udsende programmer på radiostationen.
Læs mere her.

Tidligere artikelForedrag: Byg bro til din muslimske nabo
Næste artikelDet betaler sig at lave danske programmer