Nu kan alle holde en andagt

0
1013

nu-kan-alle-holde-en-andagt
Et nyt andagtsprogram til computeren sikrer at alle – også mennesker med særlige behov – kan holde en personlig andagt uden hjælp fra andre.
– Alle mennesker har ret til at holde en andagt og have tid sammen med Gud, uden at der skal være en ved siden af til at hjælpe.
Det siger Ellen Hessellund Mikkelsen fra Kristelig Handicapforening, som står bag andagtsprogrammet Tid Med Gud.
Med programmet kan ældre, svagtseende, udviklingshæmmede eller andre med særlig behov for hjælp til at holde en personlig andagt alene med Gud.
Ellen Hessellund Mikkelsen underviser på et kursus i Kirkeligt Medieakademi den 22. februar. Sidste tilmelding mandag den 18. februar kl. 8 på info@medieakademi.dk.
Tænd et lys
I Tid Med Gud kan man med et klik tænde et lys. Derefter kan man vælge at læse og høre en bøn eller et skriftsted fra Bibelen, man kan lytte til en salme – og synge med – og man kan betragte et flot naturbillede. Brugeren vælger selv rækkefølgen.
Men det vigtigste er, at den enkelte kan sidde alene med Gud foran computeren:
– Jeg har kaldt programmet Tid med Gud, fordi det netop frigør alenetid med Gud, uden at nogen skal hjælpe med at finde salmer eller oplæse skriftsteder fra Bibelen og lignende. Her bliver andagten helt personlig, fortæller Ellen Hessellund Mikkelsen.
I Tid med Gud er også særlige andagter til årets højtider og til den sindsstemning, brugeren befinder sig i.
Ellen Hessellund Mikkelsen har udviklet programmet som led i et studie i informationsarkitektur på Aalborg Universitet.
Programmet kan købes via hjemmesiden www.tidmedgud.dk.

Tidligere artikelLandskontoret holder lukket i uge 7
Næste artikelMange klager over DR-succeser

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her