Malene Tonnung er KLF, Kirke & Mediers nye redaktør og kommunikationsmedarbejder. Hun vil have sin dagligdag på landskontoret i Fredericia, og derudover komme rundt i landet for at interviewe og samle historier til vores magasin og hjemmeside.
Malene kommer med en uddannelse som journalist og mange års erfaring med at planlægge og redigere magasiner, lave hjemmesider, skrive indlæg og flere andre former for kommunikation. Privat bor Malene i Skærup, syd for Vejle – og fritiden bruges gerne på dans, hund og i familiens veteran-autocamper.
Vi tog en kop kaffe med Malene og talte om at finde gode tros-podcasts, lave læseværdige magasiner og bringe nye ideer ind i KLF.
Hvad skal du lave i KLF?
– Jeg kommer til at overtage magasinet – især den koordinerende rolle omkring, hvad der skal med. Jeg er stor tilhænger af deadlines, så jeg kommer til at stå og svinge dirigentstokken som redaktør, når vi skal have materiale til magasinet hevet hjem. Men jeg er også glad for selve idéudviklingsprocessen, og jeg kommer hertil med rimelig friske øjne.
Jeg kommer til at stille mange spørgsmål til, hvorfor vi gør, som vi gør, og siger, som vi siger.
Malene Tonnung
– Jeg kommer til at stille mange spørgsmål til, hvorfor vi gør, som vi gør, og siger, som vi siger, og jeg kommer til at dykke ned i hvilke værdier, KLF som organisation står for. Og så skal jeg fortsætte med at lave podcasts og opdatere hjemmesiden, og måske også give den en makeover, så den bliver mere nyhedspræget.
Hvad ser du særligt frem til?
– Der er rigtig mange ting, jeg ser frem til at lave i KLF! Jeg ser frem til at få nogle værdidebatter og dykke ned i, hvad organisationen står for, og hvilke budskaber vi gerne vil sende ud. Det er der allerede godt styr på, men den indforståethed, man måske har med gode gamle medlemmer og med hinanden her på landskontoret, vil jeg gerne gå ind og udfordre lidt. Så vi ikke bare gør, som vi plejer.
– Jeg tænker også, at det er rart for medlemmerne, hvis vi kan argumentere for, hvorfor vi i KLF har de synspunkter, vi har. Jeg håber, at jeg kan være med til at udvikle nogle nye idéer og se på tingene på nye måder. Jeg glæder mig som redaktør til at lave magasiner med temaer, som vækker nysgerrighed og gør, at folk har lyst til at læse og fordybe sig i et emne.
Hvordan er dit eget medieforbrug?
– Ligesom så mange andre er jeg begyndt at hælde mere til at se og lytte til tingene on-demand. Det er så rart, at man selv kan bestemme, og sætte sig med det, når man lige har tid. Så flow-tv ser jeg ikke specielt meget længere. Til gengæld er jeg blevet meget glad for podcasts. Og især DR, synes jeg jo, har et skattekammer af gode podcasts, både om faktuelle ting og nyheder, som f.eks. Genstart, men også om tro og værdier. DR har faktisk rigtig mange podcasts om tro, og det elsker jeg at dykke ned i. Det er simpelthen så dejligt at kunne sætte noget på, som er interessant, mens man kører bil eller går tur med hunden.
Jeg kan godt blive lidt nørdet, når folk virkelig har sat sig ind i tingene. Det bliver jeg altid meget fascineret af.
Malene Tonnung
Hvad kendetegner god trosformidling i medierne for dig?
– Jeg kan godt lide mange af de her portrætinterviews, der bliver lavet, hvor mere eller mindre kendte mennesker giver deres bud på, hvad tro er for dem. Og så er der jo nogen, der er mere interessante end andre, og nogen, der formidler det bedre end andre, men når folk faktisk giver noget af sig selv, så bliver det godt.
– Jeg kan også godt lide undersøgende podcasts og interviews, som for eksempel Bibelen Leth fortalt, hvor man prøver at forklare, hvorfor tingene er, som de er. Og så kan man jo være enig eller uenig, men Bibelen kan være en voldsom sag, og det, at man kan dykke ned i nogle emner fra den, finde sammenhænge og blive klogere på detaljerne, det gør noget godt for mig. Jeg kan godt blive lidt nørdet, når folk virkelig har sat sig ind i tingene. Det bliver jeg altid meget fascineret af.
Er der noget, du vil sige til medlemmerne?
– Jeg håber, I har lyst til at række ud til mig en gang imellem, hvis der er noget, der fylder meget for jer, eller hvor der er en historie bag. Så kan det være noget, vi tager op i magasinet eller på hjemmesiden. Jeg ved godt, at der jo i forvejen er mulighed for at tippe os på hjemmesiden, men I er også velkomne til at rette kontakt direkte til mig.