I april kunne landskontoret byde velkommen til Lilje Bjerre, som er ny frivillighedskonsulent i KLF. Lilje er 32 år, kommer oprindelig fra Vejle-området, og bor i dag i Kolding, hvor hun ved siden af sin stilling ved KLF er ansat ved Pinsekirken Kolding Kirkecenter, hvor hun især arbejder med teenagere.
Hun er uddannet indenfor kultur, kommunikation og ledelse. Derudover har hun mange års erfaring med ledelse af frivillige i kirker samt i organisationer som Youth For Christ, Ungdom Med Opgave og Viva Impact.
I fritiden interesserer Lilje sig blandt andet for musik og god mad, og hun elsker at rejse og tage på eventyr. Vi tog en snak med Lilje om frivillighed, trosformidling og hendes personlige medieforbrug:
Hvad er din rolle i KLF?
– Jeg skal være med til at udruste, motivere og opmuntre vores frivillige, og jeg skal finde nye medlemmer og nye frivillige. Det kommer blandt andet til at udfolde sig gennem vores inspirationsdage, og gennem vores værktøjskasse til frivillige på hjemmesiden, som jeg skal være med til at udvide.
– Den skal indeholde ressourcer, der kan være til hjælp for både de frivillige, der har været ude og fortælle om KLF mange gange, og for dem, der aldrig har gjort det før. Jeg skal også arbejde med at skabe et godt netværk mellem de frivillige, blandt andet gennem vores fælles Facebook-gruppe, så ingen føler, at de står alene med opgaven.
Det er vigtigt for mig, at frivillige ikke bare bliver set som gratis arbejdskraft, men at de har ordentlige forhold, så både de frivillige og foreningen får det bedste ud af det.
Lilje Bjerre – ny frivillighedskonsulent
Hvad ser du særligt frem til ved arbejdet?
– Jeg brænder for Gud, for den kristne tro og for at den skal præge verdenen, så jeg er vildt begejstret for at være her! Jeg glæder mig rigtig meget til at møde de frivillige og lære dem at kende – især på inspirationsdagene, hvor vi kan mødes fysisk. Jeg glæder mig til at se frivilligheden blomstre op og høre de gode historier om, hvad de frivillige går og laver.
– Jeg vil gøre mit for, at der kommer rigtig mange gode historier. Det er vigtigt for mig, at frivillige ikke bare bliver set som gratis arbejdskraft, men at de har ordentlige forhold, så både de frivillige og foreningen får det bedste ud af det. De er foreningens forlængede arm, der repræsenterer KLF ude i landet.
Hvordan er dit eget medieforbrug?
– For højt – ha, ha! Jeg må tilstå, at jeg meget har brugt Netflix, og KLF er med til at åbne mine øjne for, hvad der er udenfor den verden. Så jeg er blevet mere opmærksom på, hvad der rører sig på DR og TV 2.
– Jeg har altid syntes, at det er vigtigt, hvad vi indtager af medier. Jeg er typen, der går ind og læser om indholdet af en film, inden jeg ser den, for at vurdere, om det er noget, jeg ønsker at udsætte mine øjne, mine ører og mit sind for. Derfor synes jeg, at det, KLF laver, er virkeligt spændende. Det giver god mening, at vi ikke går efter giganter som Netflix eller Disney+, men at vi lægger energien der, hvor vi faktisk har indflydelse. Vi er med til at værne om de nationale og regionale medier, fremfor at det hele skal være globalt og amerikaniseret. Det er enormt vigtigt, synes jeg.
Hvad kendetegner god trosformidling i medierne for dig?
– At den er autentisk, respektfuld og nysgerrig. Jeg har ikke en forventning om, at de, der laver trosprogrammerne, er personligt troende, men det er opløftende, når de faktisk prøver at lytte til troende mennesker og ikke tager ting for givet. Og så kan jeg godt lide, når der kommer forskellige vinkler på; når det bliver belyst, at tro ikke kun er gudstjenester.
Sunde ægteskaber og sunde familierelationer er et eksempel på noget, der virkelig er underrepræsenteret i tv
Lilje Bjerre – ny frivillighedskonsulent
– Jeg ved, at det er rigtig vigtigt for mange, at vi kan se gudstjenester i tv, men for mig handler trosindhold også om at vise, at tro er en naturlig del af livet. Det kan handle om, hvordan vi forholder os til sorg, til psykisk sygdom, til tro i familielivet, til livets mange facetter. Jeg er også glad for fiktionsserier, som har troen med på en naturlig måde, og som har bibelske værdier, der bliver tydelige.
– Sunde ægteskaber og sunde familierelationer er et eksempel på noget, der virkelig er underrepræsenteret i tv; ægtepar, som står sammen, og hvor ingen har en affære. Det er selvfølgelig fint, at mennesker i tv-serier er fejlbarlige, men den standard, der bliver sat, giver indtryk af, at man ikke kan have et ægteskab, hvor begge parter er tro mod hinanden. Så når det kommer til god trosformidling, har både dialogprogrammer og dokumentarer og fiktionsserier sin plads.
Er der noget, du vil sige til medlemmerne?
– Jeg glæder mig til at se folk derude! Jeg er rigtig begejstret over at få øjnene op for, hvad KLF gør, og for at være en del af det. Og I skal endelig bare hive fat i mig, hvis der er spørgsmål!