Mød Katarina og Flemming der står bag radio- og tv-gudstjenesterne

Nogle mediefolk gør en stor indsats bag kulisserne, men bliver sjældent bemærket. Det vil KLF, Kirke & Medier gøre noget ved ved at give Buketten til Katarina Lewkovitch og Flemming Stentoft for deres arbejde som tilrettelæggere på gudstjenesten på P1 og DR 2.

0
2236

Gudstjenesterne på P1 og DR2 (og i øjeblikket også på DR1) er programmer med en historie, der for radiogudstjenestens vedkommende går tilbage til statsradiofoniens allerførste måneder. I dag er det Katarina Lewkovitch, der bærer faklen for radiogudstjenesten videre, mens Flemming Stentoft står for tv-gudstjenesterne.

– Gudstjenesterne i radio og på tv er transmissioner med stærke traditioner og et fast publikum. Tilrettelæggerne Katarina Lewkovitch og Flemming Stentoft går meget op i at få gudstjenesterne ud til lyttere og seere – og har under covid19-pandemien på en særlig måde kæmpet for gudstjenesterne. For deres ihærdige indsats bag kulisserne gennem flere år har de gjort sig fortjent til Buketten, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Når Katarina Lewkovitch og Flemming Stentoft fortæller om deres arbejde mærker man, at de brænder for det:

– Jeg synes, det er utroligt vigtigt, at vi yder den service til Danmarks befolkning, begynder Katarina Lewkovitch.

– At vi hver eneste søndag sender fra et nyt sted og er tilstede her og nu til en gudstjeneste, som den foregår flere tusind steder rundt omkring i alle dele af det kirkelige Danmark. Vi bliver modtaget med så stor venlighed og taknemmelighed, at man slet ikke er i tvivl om, at det giver mening at gøre det her!

– Jeg oplever tit, at der er stor nervøsitet for alt det, vi kommer med. Men når vi tager derfra, oplever vi oftest, at menigheden siger tak, hvor var det hyggeligt, at I var der, forklarer Flemming Stentoft.

Hvad betyder det for jer at få Buketten fra KLF, Kirke & Medier?

– Det er altid dejligt at blive anerkendt for det arbejde, man gør, kommer det klart fra Flemming Stentoft.

– I al ydmyghed tak for det. Vi vil bestræbe os på at leve op til den anerkendelse.

– Jeg er rørende enig med Flemming, siger en glad Katarina Lewkovitch.

– Når man arbejder med trosstof på DR, så får man kritik. Det er også okay, at miljøet forholder sig kritisk til, hvad der bliver sendt på DR. Men vi er jo nogen, der arbejder benhårdt hver eneste dag, for at sende de her gode og vigtige ting ud, og det er jo dejligt, der bliver lagt mærke til det også. Så tak for det!

Tidligere har blandt andre Steffen Jensen (TV 2), Phillip Faber (DR2/DR K) og Prins Joachim (DR K) modtaget Buketten fra KLF, Kirke & Medier.

Tidligere artikelAnja Steensig er ny trosvært på Radio4
Næste artikelSe kandidaterne til KLF’s landsstyrelse

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her