Kommentar: Modige tv-folk

0
824

For nogle år siden havde jeg fornøjelsen at besøge SAT-7 i Kairo i forbindelse med et særligt indsamlingsprojekt til fordel for deres arbejde. Jeg fik mulighed for at se studiet i Kairo og tale med nogle af de medarbejdere, som arbejder der. Det var en stor oplevelse at møde nogle af de mennesker, der gør det muligt at sende kristent tv til den arabisktalende verden.

Mikael_Arendt_Laursen_web_leder_Sat7

Kommentar af generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, Mikael Arendt Laursen.

Det lyder måske ikke som noget særligt. En tv-station og dens medarbejdere kender vi jo også til i vores del af verden. Men igennem de senere år er det blevet tydeligt, at det hverken er let eller ufarligt at være kristen i Egypten. Kristne er blevet dræbt og kirker angrebet, og mange har været nødsaget til at flygte ud af landet. Det er de barske realiteter. Midt i dette fortsætter arbejdet på SAT-7. Det kræver mod hos de mennesker, der er involverede.

Når man som jeg gennem mange år har arbejdet inden for det kirkelige foreningsarbejde, så lærer man virkelig at værdsætte det engagement, man møder hos mennesker, der brænder for en sag. Det gælder alle former for kirkeligt arbejde. Men hos medarbejderne på SAT-7 mødte jeg et helt særligt engagement. Disse mennesker har en naturlig interesse i at få SAT-7 til at lykkes, og det genkender jeg fra mange andre organisationer. Men hos SAT-7 er denne interesse kombineret med et beundringsværdigt mod, fordi de ved, at arbejdet ikke er ufarligt. Medarbejdere ved, at de i værste fald kan miste livet på grund af deres engagement. Og det gør en forskel.

Engagement forandrer menneskers liv
Da jeg besøgte Kairo, lavede jeg interviews med tre familier, som ser programmerne på SAT-7. Jeg spurgte dem blandt andet om, hvad disse programmer havde af betydning for dem. Ordene faldt forskelligt de tre steder, men budskabet var det samme: SAT-7 havde betydet alt for dem i forhold til at lære kristendommen at kende! Uden disse programmer ville deres liv ikke være blevet så grundlæggende forandret. Uden disse programmer havde de ikke mødt Kristus.
Når medarbejderne hos SAT-7 vælger at trodse den personlige risiko, så er de med til at sprede det kristne budskab til de mennesker, som kigger med på skærmene rundt omkring i verden. Deres usædvanlige engagement er med til at forandre menneskers liv.
Jeg kan kun glæde mig over, at SAT-7 i disse år udvikler sig som aldrig før, både på tv-siden, på internettet og via sociale medier. I den arabiske verden eksploderer brugen af digitale medier, og SAT-7 er klar til at bringe kristendommen til de mennesker, der kobler sig på.
Af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier
Bragt i Nyt fra SAT-7. årgang 14, nr. 4.

Tidligere artikelNye medarbejdere på landskontoret
Næste artikelKLF-app