Miniserie om ægteskab giver håb til skrantende parforhold

0
934

Jo mere man dyrker fællesskabet, jo mere vokser kærligheden. Sådan lyder et af rådene fra ægtepar i guldbryllupsalderen. DR fortjener ros for serien Din for altid, der sendes i anledning af Dronningens og Prinsgemalens guldbryllup.
Anmeldelse af Svend Løbner, redaktør ved Kirke & Medier
En udsendelse om det, du ville ønske, du havde snakket med dine forældre om!
Det drejer sig om Din for altid på DR1, hvor ægtepar i guldbryllupsalderen fortæller om sjov og alvor ved at have været gift med den samme person i 50 år.
Og så skulle man med det samme tro, det var lidt støvet og kedeligt. Men nej, de ældre er muntre, deres kærlighedsliv er levende, og ja, der er en del sort-hvide billeder fra familiealbummet, men de sætter tingene i perspektiv: Tænk, parrene har virkelig været sammen siden stumfilmenes tid – næsten!
Miniserien Din for altid sendes på DR1 i anledning af HM Dronning Margrethes og HKH Prins Henriks guldbryllup den 10. juni. Serien kan stadig ses på DR TV.
Er det så kun solskinshistorier, de tapre ægtefolk fortæller. Jo, de er dybt forelskede, de er tydeligt med blikke, kys og klem. Men de fortæller også om kriser ved kedsomhed, depression, demens osv. Og de kommer med gode råd til at holde kærligheden levende.
– Vi måtte have hjælp af en sexolog, fortæller Vibeke, der nu ikke lægger skjul på at parrets sexliv er eksperimenterende. Samtidig fortæller Jesper, at de tager det mere med ro nu, tager tid til at nyde hinanden i soveværelset. Parret fejrer guldbryllup til august.
Men man skal gøre noget for at holde kærligheden levende, lyder et af rådene. Hold dig i form, så du stadig er attraktiv, selv om du er over de 70.
Tal sammen, vær sammen, gør noget sammen, lyder et andet råd. For som Vibeke og Jesper er enige om: Jo mere man dyrker fællesskabet, jo mere vokser kærligheden.
Det råd er tiltrængt i en tid, hvor skilsmisserne hærger, netop fordi det i travlhed og mediepres er nærliggende at leve to parallelle liv. Men som endnu et råd fra guldbrudeparrene lyder: Lad mobiltelefonen være, når I spiser!
Den lille serie på tre udsendeler er en kærkommen afveksling i forhold til serien Gift ved første blik, hvor skilsmisseraten har vist sig at være mellem 60 og 100 procent. Hvor sidstnævnte er et eksperiment for seernes fornøjelses skyld og med eksperter ved sidelinjen, er Din for altid den rå virkelighed i privatlivets sfære – uden eksperter. Et privatliv, der først nu vises for offentligheden.
Og tak for det. For det giver håb til skrantende parforhold, hvor kærligheden sættes på prøve af livets uundgåelige kriser.
Tak, DR, og lad os få flere af den slags udsendelser!
Se de tre udsendelser i Din for altid her.

Tidligere artikelFortæl, hvad DR betyder for dig
Næste artikelMennesker og tro fokuserer på ’det indre liv’