Minidokumentarserie følger 5 konfirmander på deres store dag

0
1554

Mit livs konfirmation er en dokumentarserie på 2 afsnit á 40 min. til TV 2, der portrætterer 5 meget forskellige unge og deres konfirmation med familien. I serien kommer vi rundt i forskellige miljøer fra hele landet. Første afsnit vises i aften kl. 20.50. Andet afsnit tirsdag den 17. april.
 
Tekst: Stefan Vase
Foto: Plus Pictures
 
Konfirmation betyder meget for mange unge. I en minidokumentar-serie på TV2 kan man i aften og næste tirsdag følge fem unge på vej mod den store dag. hvilken betydning lægger de unge i konfirmationen? Og hvad betyder noget for deres familier? Og hvordan skal det gå med skilsmissefamilier, der måske skal samles for første gang i flere år?

Fra venstre: Thea, Mike, Cecilie, Niels Peter og Isak. Foto: Simon Dixgaard.

De fem unge konfirmander er Cecilie fra Strandby i Nordjylland, Isak fra Helsingør, Thea fra Brøndby, Mike, som bor i Nørre Broby på Fyn og Niels Peter fra Østerbro. Og der er masser af forberedelser op til den store dag: Tøjkøb, invitationer og borddækning – men er det mor og far, der bestemmer? Der er også nervøsitet og vild spænding, for det er en dag, man kun får én af i sit liv!
Serien er et personligt portræt af fem unge mennesker, som er castet rundt om i hele Danmark. De har vidt forskellige livsvilkår, og det er forskelligt, hvad der betyder noget for dem. Men tilfælles for dem alle er, at familien er vigtig og betyder meget for dem. Og særlig vigtigt er det at holde én konfirmation for hele familien, hvis forældrene er skilt.
Ulla Søe, der har instrueret programmerne, siger om de unge konfirmander
– Tidens konfirmander er ret bevidste, reflekterede og tager stilling til det, de står midt i. De har en meget personlig tilgang til tro, og for dem handler det i høj grad om livsværdier. Det virker som om, at de kan lide at blive udfordret på eksistentielle spørgsmål, og at de synes, det er spændende at tænke over, at livet handler om andet end ‘det, der er i køleskabet’, som en af de medvirkende siger. De unges præster har også en vigtig rolle i serien. Deres måde at tale med de unge på er med med til at lukke publikum ind i en samtale om, hvad det vil sige at tro, siger Ulla Søe.
Første afsnit af Mit livs konfirmation vises på TV 2 i aften, tirsdag den 10. april kl. 20.50. Andet afsnit vises tirsdag den 17. april kl. 20.50 – igen på TV 2. Programmerne kan også ses på TV 2 Play.

Tidligere artikelRegeringens medieudspil svarer ikke på sparetrangen
Næste artikelSøndagsskoler vil deltage i den konstruktive dialog med public service-medierne