Mindre gul bjælke – mere aktuel debat

0
980

TV 2 NEWS lykkes med magasinprogrammer, der graver et spadestik dybere end ’breaking news’. 2017 blev et rekordår for kanalen.
– NEWS er meget mere end gul bjælke. Vi har igangsat det debatterende ’NEWS & Co.’, der fortæller dagens vigtigste nyheder og sætter dem i perspektiv og til diskussion, og vi har skabt populære magasinprogrammer hen over hele ugen, fortæller TV 2 NEWS’ chefredaktør Ulla Pors Nielsen.
Det drejer sig om mandagens udenrigsmagasin ’Verden ifølge Trump’, tirsdagens politiske magasin ’Tirsdagsanalysen’, onsdagens debatprogram ’Lippert’, fredagens politiske magasin ’Besserwisserne’ og søndagens mediedebat i ’Presselogen’.
Vægtlægningen på mere dybdeborende programmer er led i en strategi om at gøre TV 2 NEWS mere relevant for danskerne – også når der ikke er ’breaking news’.
Og det gav pote: December 2017 blev den stærkeste december nogensinde for kanalen. Og sådan var det også i november, oktober, september og august. Samlet set blev 2017 det stærkeste år for TV 2 NEWS med en seerandel på 4,2 procent og en placering som Danmarks sjette mest sete kanal.
Seerrekorden blev nået i et år uden folketingsvalg og regeringsdannelse og med færre breaking news-bjælker på NEWS-skærmen.
– Vi er bedst med breaking news, men vi kan meget mere end det, siger Ulla Pors Nielsen.
Det er blandt andet lykkedes med debatter i primetime, ”fordi vi er blevet bedre til at fange de aktuelle emner og dagsordener, som kan foldes ud, debatteres og give ekstra vitaminer til den daglige NEWS-flade,” som hun udtrykker det.
Trenden falder i tråd med KLF, Kirke & Mediers ønske om nyheder, vi kan bruge til noget:
– Det er vigtigt, at vi ikke blot præsenteres for data, men får reel viden, vi kan bruge til noget. Mit ønske for nyhederne i 2018 er, at vi får mere relevante og mere underbyggede nyheder, siger generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
TV 2 NEWS sendte i 2017 over 8.000 timers danskproducerede nyheds- og aktualitetsprogrammer. TV 2 NEWS er den eneste kanal i Danmark med 100 procent danskproduceret programflade.

Tidligere artikelIldsjæle driver stadig lokalradio efter 30 år
Næste artikelMirakler for åben mikrofon