Medieordfører: DR forsømmer sine public service-forpligtelser

0
853

ellen-trane-noerby
”Der er ingen tvivl om, at DR’s kanalomlægning har medført en ekstrem kommercialisering.”
Sådan siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby til Kristeligt Dagblad. Hun er uenig med DR K’s kanalredaktør, Flemming Hedegaard Larsen, som i Kristeligt Dagblad har givet udtryk for, at Danmarks Radio synliggør og breder trosstoffet ud til flere på nichekanalen DR K.
”Danmarks Radio nedprioriterer kerneområderne i public service-opgaven, og det er ikke kun trosstoffet, der må vige for de populærkulturelle programmer, som fylder mere og mere i sendefladen,” fortæller Ellen Trane Nørby.
Hun mener ikke, at Danmarks Radio helt lever op til sin rolle son public service-virksomhed, hvor idéen netop er at skabe en merværdi med nogle programmer, som de kommercielle kanaler ikke tilbyder.
“Danmarks Radio får licens for at løfte nogle klare public service-opgaver. Og de opgaver skal også løftes på hovedkanalerne. Det er ikke nok at lave to kommercielle kanaler og så skubbe den svære del af opgaven over på nichekanalerne.”
Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier er positiv overfor Ellen Trane Nørbys udmelding. Han fortæller:
“Det er rart at se, at politikerne også bliver opmærksomme på problemstillingen. Der er jo en grund til, at vi har en public service-aftale.”
Han er samtidig enig med Flemming Hedegaard Larsen i, at det er rigtig godt, når DR K sender programmer omkring kristendom, tro og eksistens i den bedste sendetid, men DR Kirken og Før Søndagen skal tilbage til DR 1:
“DR Kirken og Før Søndagen er et stykke dansk kulturarv til alle danskere. Derfor mener jeg, at det var en fejl at parkere de to udsendelser på nichekanalen DR K. Jeg vil gerne opfordre DR til at rette fejlen og sende dem fast på hovedkanalen DR1 igen.”

Læs hele artiklen på k.dk
Billedet fra ft.dk
Tidligere artikelEn fejl at flytte DR Kirken til DR K
Næste artikelGodt at DR sætter fokus på almindelig sex