Mediebrugere: Det politisk naivt at beskære DR

0
857

Pressemeddelelse: Man kan ikke både beskære DR med 25 procent og samtidig kræve, at mediet skal producere og sende smalle programmer til alle danskere, mener Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer (SLS), som KLF er medlem af. 
– Vi mener, at det er udtryk for politisk naivitet, når flere partier taler for, at der skal ske en beskæring af DR med 25 procent, og når politikerne taler om, at DR kun skal beskæftige sig med snævre programmer, som er uden kommerciel interesse.
Det udtaler Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer (SLS), der er en sammenslutning af tre mediebrugerorganisationer: Arbejdernes mediebrugerorganisation, EU-modstandernes mediebrugerorganisation og KLF, Kirke & Medier.
SLS bakker med sine tilsammen over 15.000 medlemmer op om DR som ”Danmarks centrale public service-institution.”
– Vi mener, at en stærk medieinstitution, som har en bred forpligtelse, er nødvendig i det Danmark, som vi gerne vil understøtte og udvikle. Vi ønsker et DR, som formidler dansk kultur og folkeoplysning på en måde, som når ud til alle danskere.
DR skal sætte dagsordenen og synliggøre dansk kultur og folkelighed, ”som er de piller, hvorpå vores demokrati og samfund bygger”, udtaler SLS.
– Vi ønsker et DR med et bredt sammensat programudbud, men med særlig vægt på kultur, demokrati og folkeoplysning. Det kan ikke gøres ved at skabe et elitært og snævert DR, da en sådan platform kræver, at DR tager afsæt i, at være hele Danmarks DR, fastslår sammenslutningen og konkluderer den fælles udtalelse:
– Vi ønsker en ”full scale” DR med høj kvalitet indenfor alle programtyper.

Tidligere artikelLars Mikkelsen fra Herrens veje: Jeg tror!
Næste artikelEr du klar til nyt digitalt radiosignal?