Masser af påskeprogrammer på DR

0
971

Danmarks Radio sender gudstjenester, dokumentarer og en hel temalørdag med påskens kristne indhold. Men TV 2 vil ikke love noget…
DR TV sender kirkelige programmer i påsken, men på TV 2 er det usikkert, om påskens kristne budskab overhovedet bliver nævnt.
TV 2 har tidligere sendt programmer og film, der relaterer sig til påskens budskab fx ”The Passion of the Christ”. Men det har man opgivet, og lader det være op til redaktørerne af bl.a. Go’ Morgen Danmark og Go’ Aften Danmark om påskens kristne budskab  bliver nævnt.
Til gengæld er der mange programmer på DR’s tv-kanaler.

Gudstjenester og dokumenterer

DR byder på en række forskellige tilbud, der på hver deres måde kredser om påsken som kristent og kulturelt fænomen.
DR K sender DR Kirken palmesøndag, og påskesøndag samsendes gudstjenesten på DR1  begge søndage kl. 14. Derudover sender DR K gudstjenester langfredag kl. 14 og 2. påskedag kl. 9.55.
Lørdagen i påsken sender DR K alle seks afsnit af den irske dokumentarserie “Kristendommen” fra 2008. Serien tager fat i så forskellige temaer som martyrium, livet efter døden, engle og det guddommelige.

Tema om korsfæstelsen på DR2

De seneste år har DR2 benyttet lørdagen i påsken til en temalørdag, der på den ene eller anden måde kredser om påsken. I år kan seerne rejse med Lasse Spang Olsen til Filippinerne og følge en vaskeægte korsfæstelse.
I “Sagen uopklaret  Jesus” benytter værten Bryan Bruce sig af traditionelle efterforskningsmetoder i forsøget på at løse den ultimative kriminalgåde: Hvem dræbte Jesus og hvorfor?
I den amerikanske dokumentarserie “At tjene sit brød” beretter historikeren Arne Kislenko om, hvordan folk fik enderne til at mødes for 2000 år siden, da Jesus ifølge Bibelen væltede pengevekslernes borde og jagede dem ud af templet.
Aftenens temalørdag rundes af med komikeren Omar Marzouk, der på humoristisk vis undersøger om folkekirken egentlig er en god ide?
Temalørdag på DR2 om ”Min bedste korsfæstelse” finder sted den 30. marts fra kl. 20.

Programredaktørerne bestemmer på TV 2

På TV 2 henvises det kristne påskebudskab til nyheds- og magasinprogrammer. Film og dokumentarer om emnet har ikke været den store succes, oplyser TV 2. Derfor bliver påsken som tidligere år integreret i nyheds- og magasinprogrammer.
Nyhederne, Go’ Morgen Danmark og Go’ Aften Danmark bliver vist hele påsken igennem, og det kan være godt nyt for påskeinteresserede. For her har redaktørerne rig mulighed for at dække påskens budskab.

Tidligere artikelEt opråb til alle jer over 60
Næste artikelDebattør i spidsen for lokalradio og -tv