Mangeårigt ønske fra KLF bærer frugt: Sommergudstjenester fra domkirken i København

I årevis har tv-gudstjenesten gået på sommerpause. Det er nu slut. I et pilotprojekt sender DR nu 10-gudstjenesten fra Københavns domkirke på DR1 seks søndage i højsommeren. KLF, Kirke & Medier glæder sig meget over, at dialogen med DR bærer så konkrete resultater.

0
1416
Københavns Domkirke - Vor Frue Kirke. Foto: Thue.

KLF, Kirke & Medier har gennem mange år ærgret sig over, at hele kirkeåret ikke er dækket ind med tv-gudstjenester. Særligt har den lange sommerpause fra midt i juni til midt i august generet mediebrugerne og medlemmerne af KLF, Kirke & Medier. En stor del af hullet i kirkeåret bliver nu lukket af direkte gudstjenester fra domkirken i København, Vor Frue Kirke, på DR1.

Det oplyser DR til KLF, Kirke & Medier:

– DR har igennem længere tid oplevet et stærkt ønske fra kirkelige organisationer om at skrue op for antallet af tv-gudstjenester, så vi også sender i højsommeren. Det synes vi grundlæggende er en god idé, og vi er glade for, at den teknologiske investering, vi har gjort i Vor Frue Kirke, nu kan afprøves i en ny sammenhæng, siger Ida Holten Ebbesen, redaktionschef for Specialiseret Kultur & Tro.

Baggrunden er de gode erfaringer med direkte tv-billeder fra morgenandagten i domkirken, som mange mediebrugere har taget vel imod. Det er de erfaringer med fjernstyrerede kameraer fra domkirken, som nu resulterer i tv-gudstjenester seks søndage i højsommeren, i ugerne 24-29.

Initiativet fra DR får store roser fra Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

– Vi glæder os meget over det. Det er enormt dejligt at se, at et langt samarbejde og mange dialoger i korridorerne mellem KLF, domkirken og DR har kastet et så konkret resultat af sig. Vi har både overfor DR og domkirken peget på nogle løsninger på den efterspørgsel, som mange af vores medlemmer har givet udtryk for, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

Han forklarer, at KLF, Kirke & Medier gennem længere tid har intensiveret dialogen med både den nuværende og tidligere domprovst i domkirken – henholdsvis Johannes Gregers Jensen og Anders Gadegaard, DRs kulturdirektør Henrik Bo Nielsen og DRs trosredaktør Christoffer Emil Bruun.

– Dette er et rigtig godt eksempel på, at dialog nytter. Vi har været meget tydelige overfor DR om medlemmers savn i forhold til sommerpausen og medlemmers glæde over de tv-transmitterede morgenandagter; det er den kombination, som nu går op i en højere enhed, fastslår Mikael Arendt Laursen og fortsætter:

– Vi ser gerne, at DR får lukket alle huller i kirkeåret på tv-siden, så også de skæve helligdage bliver tv-dækket. Men i første omgang er der grund til på mediebrugernes vegne at glæde sig over, at sommeren stort set bliver dækket af tv-gudstjenester og rette en varm tak til både DR og domkirken for at levere en rigtig god løsning.

Fakta

 • DR sender tv-gudstjenester hver søndag på DR1 kl. 10 og DR2 kl. 14, med sommerpause fra midt-juni til midt-august.
 • I år sendes som et forsøg desuden seks sommergudstjenester live på DR1 kl. 10 i uge 24-29.
 • På radio sendes gudstjenester på P1 kl. 10 alle søn- og helligdage året rundt fra kirker i hele landet, hvoraf langt de fleste sendes live.
 • Morgenandagten i Vor Frue Kirke transmitteres live mandag til lørdag året rundt kl. 8.05 på både DR2 og P2.
  Tidligere artikelPodcast: To atypiske trosprogrammer, debat om trosprogrammer for børn og en rigtig god ide
  Næste artikelMå man bande på tv?

  EFTERLAD ET SVAR

  Skriv din kommentar

  Skriv dit navn her