Mads Steffensen modtager KLF's hæderslegat 2016

0
1058
Journalist, tv- og radiovært Mads Steffensen modtog lørdag aften KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 for sit radioprogram. Mads & Monopolet. Hæderslegatet blev overrakt af landsformand i KLF, Henning Bjerg Mikkelsen. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.Journalist, tv- og radiovært Mads Steffensen (th) modtog lørdag aften KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 for sit radioprogram, Mads & Monopolet. Hæderslegatet blev overrakt af landsformand i KLF, Henning Bjerg Mikkelsen. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.

 
Radio- og tv-vært Mads Steffensen modtager KLF, Kirke & Mediers hæderslegat 2016 for at lave aldeles fremragende taleradio, der beskæftiger sig med almene moralske og etiske dilemmaer.
Med 13 år på bagen, en flytning fra P3 til P4 og et gennemsnitligt lyttertal i 2016 på 1.080.000 lyttere er det svært at komme udenom radioprogrammet Mads & Monopolet. Men hvorfor skulle man også det? Programmet inviterer hver lørdag kl. 9.00-12.00 danskerne ind i dilemmaernes verden, når tre ”store, danske personligheder” svarer på spørgsmål og dilemmaer, indsendt af lytterne. Mads & Monopolet veksler mellem lette og tunge dilemmaer, og hjemme i køkkenet får ægtepar, nye og gamle kærester, venner, børn og forældre mulighed for at debattere videre. Det er inkluderende radio i bedste public service-stil, og det hædrer KLF, Kirke & Medier med sit hæderslegat 2016.
Gør en forskel
Hæderslegatet blev uddelt lørdag aften den 1. oktober i forbindelse med KLF’s landsmøde, der blev afholdt i Strib Fritids- og Aktivitetscenter. Her fik Mads Steffensen overrakt hæderslegatet sammen med en check på 10.000 kr. En hæder, han er stolt af, fortæller han.
– Jeg er vildt stolt over at modtage en pris for Mads & Monopolet. Jeg laver det jo ikke for at modtage nogen som helst hæder. Jeg synes bare, jeg har et spændende job, og jeg synes, det her program er spændende. Det er vigtigt for mig, og jeg tror på, at vi gør en forskel for nogen og får – om ikke andet – så folk til at snakke sammen på kryds og tværs om nogle ting, der betyder noget i livet.
Et pejlemærke
Den oplevelse af programmet deles af KLF, Kirke & Mediers landsformand Henning Bjerg Mikkelsen, der overrækker hæderslegatet til Mads Steffensen.
– Det er vores oplevelse, at mange føler sig hjulpet og vejledt, mens andre bruger Mads & Monopolet som et pejlemærke, når dilemmaer og udfordringer melder sig. Vi oplever også, hvordan Mads Steffensen med sin rolige, men dog præcise facon, formår at være en dygtig ordstyrer på debatten, og han får i en god og ordentlig tone monopolet til at fremstå med deres forskelligheder.
Fakta
KLF, Kirke & Mediers hæderslegat er blevet uddelt siden 1989. Det gives til en eller flere, som har ydet en ekstra indsats for kirke, tro eller etik i dansk radio, tv eller øvrige medier. Hæderslegatet uddeles hvert andet år i forbindelse med KLF’s landsmøde. Mads Steffensen er nummer 53, der modtager legatet. Med hæderslegatet følger en check på 10.000 kr.

Tidligere artikelKLF-netværk på udflugt
Næste artikelVIDEO: Mads og monopolet backstage