Må man vise døde børn på TV i prime time?

0
1011

tv-vaert-kaare-quist
Selv om Kåre Quist advarede mod stærke billeder i indslaget om Mosul i 21Søndag, er det ikke ok at vise billeder af døde børn på det tidspunkt, mener børneminister Mai Mercado (K).
Foto: Skærmbillede fra 21Søndag.


Man må ikke vise døde børn på tv, når børn er oppe og kan se det, mener børneminister. Jo, det må man godt, når blot børnene ikke er genkendelige, mener DR.

– Er det over stregen at vise døde børn i 21Søndag?
Det spørgsmål stiller Journalsten.dk til Mai Mercado (K), der for nylig blev udnævnt til ny børne- og socialminister.
Og hun svarer klart:
– Det er ikke okay, når DR i 21Søndag viser billeder af liget af en toårig pige. Klokken 21 er børn nemlig stadig oppe.
Indslaget i 21Søndag den 4. december handlede om de børn og familier, der er fanget i den irakiske by Mosul, fordi de ved flugt risikerer at skudt af Islamisk Stats snigskytter eller blive ramt af bomber.
Men selv om studievært Kåre Quist advarede om stærke billeder, kan børn stadig komme til at se billederne, siger Mai Mercado til Journalisten.dk:
– Det er forældrenes ansvar, at børn ikke ser krig. Det er der ingen tvivl om. Jeg synes, det er helt okay at vise krig, og nyhedsdækningen skal afspejle det, der sker i verden, men det var meget voldsomme billeder. Da jeg sad og så det, tænkte jeg, at klokken 21 kan der sagtens være børn, der ikke er kommet i seng endnu, eller som er stået op igen, fordi de ikke kunne falde til ro.
Nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup, anerkender, at indslaget fra Mosul var meget voldsomt. Han mener dog stadig, det var berettiget at vise den døde pige og farens sorg.
– I Mosul er der rigtig mange civile ofre, og den historie skal vi fortælle, siger han og mener det er ok at vise døde børn, når de ikke er genkendelige.
– Vi advarer om det inden, og vi kommer aldrig til at vise billeder af døde børn som underholdning, siger han til Journalisten.dk.

Svend Løbner

Tidligere artikelForkyndelsen hører stadig hjemme i medierne
Næste artikelKLF til møde i DR om fremtidens højmesse på P1