Lokalradio i unikt samarbejde med frivilligcenter

0
886

Radio Ådalen i Skjern samarbejder med Frivilligcenter Vest, der både vejleder og producerer programmer. Og radioen transmitterer flittigt fra aktiviteter i Danmarks største kommune.
– I Radio Ådalen mærker jeg en gejst. Bare det, at radioen har kunnet køre i snart 30 år, er imponerende.
Det siger Klaus Brodtkorb, der er souschef i Ringkøbing-Skjern kommunes Frivilligcenter Vest, til DKPK.dk. DKPK står for Den Kristne Producent Komité, som organiserer 35 kristne lokale radio og tv-stationer.
Over 50 frivillige
Radio Ådalen i Skjern er en fælleskirkelig og tværkulturel lokalradio, som blev oprettet med assistance fra KLF, Kirke & Medier for snart 30 år siden. Over 50 frivillige sørger for, at der bliver sendt 42,5 timer om ugen. Programmerne skal produceres og afvikles, og der er brug for alt fra værter og teknikere til folk, der arrangerer indsamlingsaktiviteter og fører regnskab.
Og her har Klaus Brodtkorb fra Frivilligcenteret hjulpet Radio Ådalen med at udforme jobprofiler, når der skulle skaffes nye frivillige. Opslaget på Frivilligjob.dk har blandt andet medført, at radioen har fået en ny tekniker.
Og centrets leder står også selv for nogle af radioprogrammerne:
– Karsten Bille er journalist og glad for at bruge sit fag i radioen. Og som frivilligcenter giver vi gerne en hånd med, fortæller Klaus Brodtkorb.
Lige til højrebenet
Der er over 800 frivillige foreninger i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunen har godt 57.000 indbyggere og er Danmarks største kommune i omkreds. Der er over 100 kilometer fra den ene ende af kommunen til den anden.
¬- Der er utallige projekter rundt omkring i sognene, foredrag, koncerter, computerundervisning og meget mere. Vi er en af de danske kommuner, der har flest frivillige i gennemsnit, oplyser Klaus Brodtkorb.
Han bistår foreningerne og sørger for, at de får kontakt til hinanden og til kommunens politikere og presse. Det er vigtigt, at skabe synlighed om det frivillige arbejde, mener souschefen. Og derfor medvirker han gerne i Radio Ådalen i Skjern.
– Frivilligcenter Vest har været medlem af radioen i årevis. Vi skal jo være der, hvor folk er, og derfor ligger det lige til højrebenet at samarbejde med Radio Ådalen, siger han.
Transmitterer foredrag
Radio Ådalen samarbejder desuden med Ringkøbing-Skjern Museum og Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, ligesom radioens studie ofte får besøg af sygeplejersker og ergoterapeuter fra Sundhedscenter Vest i programmer om sundhed og trivsel. Der transmitteres også fra Minihøjskolen i Rækker Mølle.
Radio Ådalens frivillige er i det hele taget meget udfarende og kommer blandt andet ud til Open By Night og Husflidsfestivalen. Her kan de sende tre interviews i timen, fortæller radioens formand, Niels Christian Holm.
Samarbejder med 28 kirker
To frivillige er på skift ude og optage gudstjenester i egnens kirker hver søndag. Radio Ådalen samarbejder med 28 kirker, oplyser formanden.
Han er også glad for, at stationen må bringe nyheder fra Ringkøbing-Skjern Dagblad fire gange om ugen.
Selv om der ikke er lavet statistik over henvendelser på programmerne, er der god respons, fortæller han.
– Folk ringer jævnligt ind; en ringede for nylig og bad om at få en udsendelse på cd, som han havde hørt, mens han kørte bil. Lytterne gør også opmærksom på, når vi laver en fejl. Jeg kom for eksempel til at sende julemusik midt på året fra vores musikcomputer. Der blev ringet ind med det samme, smiler Niels Christian Holm.
Læs mere og lyt med på Radio Ådalens hjemmeside.

Tidligere artikelMedier bør bringe bibelhistorier for børn
Næste artikelKLF medvirker i Tidsånd på P1