Licens skal omlægges helt til skat, og midlerne skal øges

DEBAT: KLF, Kirke & Medier bakker op om, at medielicensen bliver lagt om til en medieskat. Men det skal være synligt for brugerne, hvad de betaler, skriver Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.

0
705

Vi mener, at det er fornuftigt at omlægge licensen helt til skat. Det skal være et system som er lig vores nuværende kirkeskat eller ”den finske model”. Det er en form for kopskat, hvor det er tydeligt, hvad vi betaler i medieskat. Et system omlagt til skat vil samtidig betyde, at ”de største skuldre, bærer de største byrder”.

Det er en stor udfordring for mediehuse, der er afhængige af licensmidler, hvis deres økonomi hvert år bliver en boksebold i Finansministeriet i stedet for hvert tredje eller hvert fjerde år i Kulturministeriet. Det vil i realiteten blive umuligt med langsigtede investeringer i store produktioner, hvis økonomien et år efter er en helt anden. Med en kopskat holdes public service-mediernes økonomi i en eller anden grad ude af slagsmålene om næste års finanslov.

Tidligere artikelHent den nye oversigt over radio- og tv-gudstjenester på DR
Næste artikelJa, tak – til kristendom i medierne

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her