Leth efterlyser et åndeligt sprog

0
799

KristianLeth2
I februar-udgaven af magasinet “Kirke og medier” gav KLF en buket til Kristian Leth for programmet “Den 2. dimension” på DR K. Nu er Kristian Leth aktuel med digtsamlingen ”Før og efter videnskab” – og i den forbindelse bringer Kristeligt Dagblad et interview med ham.
Da Kristian Leth fik en buket af KLF for den sobre tone i “Den 2. dimension” fortalte han blandt andet, at vi som mennesker har brug for at definere det, der er større end os selv – og for at gøre det, har vi brug for sprog.
Til k.dk dykker han mere ned i journalistens rolle i denne formidlingsopgave:
”Jeg synes ofte, at journalisterne behandler trosstoffet med konfrontationsjournalistik, hvor de troende automatisk kommer til at være i forsvarsposition. Selvfølgelig skal man også dække trosstoffet kritisk, når det handler om overgreb og magtmisbrug, men det bliver meget lidt konstruktivt, hvis man også går til folks trosliv på den måde,” siger Kristian Leth, som dog samtidig er klar over, at det at forlange bevis for alt er en del af det at være journalist.
”Men hvad angår vores indbyrdes forsøg på at finde et sprog til at tale om meningen med livet på, bliver det destruktivt, hvis man angriber folk på den måde. Og det kan højst føre til, at folk, der på forhånd har taget afstand fra religion, bliver bekræftet i deres fordomme,” fortæller Kristian Leth blandt andet.
Læs hele artiklen på k.dk og se vores artikel “Leth får buket for respekt

Kilde: k.dk

 

Tidligere artikelNEJ TAK til reklame i X Factor
Næste artikelHvor går grænsen, Kanal 5?

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her