Latterliggørelse – nej tak

0
878

Ét af KLF, Kirke & Mediers distrikter udgjorde søndag den 30. september en stor del af menigheden i DR-kirken, hvor præsten i sin prædiken inddrog et citat af sangeren Johnny Madsen.
Citatet var særligt møntet på Indre Mission i Thyborøn, som ifølge Johnny Madsen havde ”forbudt stående samleje, fordi man var bange for, at det ville føre til dans”. Den bemærkning vakte udbredt latter i menigheden, som i nuet blev grebet af den muntre tone. Men det var ret beset også tid til eftertanke.
Der skal ikke herske tvivl om KLF, Kirke & Mediers holdning, når det gælder indslag i medierne, der enten forsøger at latterliggøre eller skabe fortegnede billeder af bestemte grupper i vores samfund, i dette tilfælde Indre Mission. Det er ganske enkelt ikke rimeligt.
Vi skal værne om åndsfriheden, da den ikke længere er en selvfølge. Vi skal øve os i at bevare respekten for vore medmenneskers tro og værdier, uanset at vi kan forrygende uenige om dem. Det handler blot om ordentlighed og fairness. Heri skal vi som kirke naturligvis være parat til at gå forrest.
I KLF, Kirke & Medier er vi meget opmærksomme på at reagere hver gang mennesker og minoriteter udsættes for latterliggørelse i medierne uden mulighed for selv at komme til orde og forsvare sig imod den. Det gælder også når det sker DR-kirken, hvor vi forventer at høre et godt budskab, der kan samle os, al vores forskellighed til trods
Henning Bjerg Mikkelsen
Landsformand
Se gudstjenesten på dr.dk

Tidligere artikelLokalt initiativ blev en succes
Næste artikelLæserbrev til Kristeligt Dagblad

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her