Læserbrev til Kristeligt Dagblad

0
897

DR’s massive dækning af den muslimske ramadan for nylig har været en herlig øjenåbner for kirkeministeren, som nu vil afsætte penge til at gøre betydningen af den kristne påske bedre kendt i den brede befolkning (Kristeligt Dagblad den 8. oktober 2012). Det kan man kun nikke anerkendende til. Mange danskere ved simpelthen alt for lidt om den del af vores historie og kultur.
Samtidig retter kirkeministeren en skarp kritik af DR, som efter hans opfattelse i stadig mindre omfang dækker den kristne påskehøjtid. Det er en problematik, som vi i KLF, Kirke & Medier ofte har påpeget. Senest netop i forbindelse med DR’s dækning af den muslimske ramadan, hvor vi efterlyste en tilsvarende massiv dækning af den kristne påske.
DR vil givetvis hævde noget helt andet, men set med vore briller har selve indholdet og betydningen af den kristne påske stået meget svagt i billedet gennem flere år. Det er et svigt i forhold til public serviceaftalen fra 2011, der ellers udtrykkeligt forpligtede DR til at lægge vægt på at formidle dansk kulturarv, herunder den kristne kulturarv og særligt højtiderne.
Nu er en ny medieaftale så bragt i hus. Den gode nyhed i den er, at kravet til DR om at formidle kristen kulturarv ønskes videreført. Ærgerligt er det til gengæld, at der i aftalen ikke længere stilles et specifikt krav om dækning af kristne højtider. Nu må kirkeministeren og alle vi andre så gøre, hvad vi kan for at fortælle DR, at netop påsken er et vigtigt omdrejningspunkt i kristendommen.
Hvis DR skal opfylde sin forpligtelse på den kristne kulturarv, må den kristne påske fremover fylde væsentlig mere i sendefladen. Naturligvis må kirken selv på banen og blive bedre til at synliggøre sine påskeaktiviteter og bruge medierne. Den side af kirkens arbejde kan man så passende søge midler til at styrke.
Medierne må så til gengæld blive bedre til at opsøge kirken og dens aktiviteter, så danskerne får en større og dybere forståelse for den historie og kultur, der har været vores i mere end tusinde år.
Bedste hilsner,
Henning Bjerg Mikkelsen
Landsformand
KLF, Kirke & Medier

Tidligere artikelLatterliggørelse – nej tak
Næste artikelNy hjemmeside

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her