Lad børnene komme til DR

0
918

Hjemmeisde-1465464654
Erkan Özden, Tine Gøtzsche og Klaus Bundgård Povlsen fra TV-Avisen. Erkan Özden er med i projektet ‘I sandhedens tjeneste’. Foto: Agnete Schlichtkrull

Hen over efteråret skal omkring 5000 skoleelever prøve kræfter med at lave nyhedsproduktion på DR. Fokus vil blandt andet være på kildekritik og etiske dilemmaer. DR kalder projektet ‘I Sandhedens Tjeneste’.
– Vi glæder os over, at DR vil hjælpe børn til at forholde sig til kildekritik og etiske dilemmaer. Det er vigtigt, at vores børn lærer at kunne skelne og filtrere i den massive informationsstrøm. Mindst ligeså vigtigt er det, at være opmærksomme på dilemmaer som jo ofte har et elementet af etik i sig, siger generalsekretær i KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen.
DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup fortæller på dr.dk om formålet med at inddrage de unge.
– Med projektet vil vi først og fremmest i dialog med de unge. Vi er interesserede i at lytte og lære af fremtidens mediebrugere og blive klogere på, hvordan vi formidler relevante nyheder, der passer ind i de unges hverdag.
Sammen med TV-Avisens vært Erkan Özden og et hold af redaktører, journalister og produktionsfolk skal det første hold elever igang allerede den 17. og 18. september.
Læs mere på DR’s hjemmeside.

Tidligere artikelReaktionsWorkshop rykket til 2. april
Næste artikelBilleder af børnelig skubber os ud på gyngende grund