Kynisk at gøre tortur til underholdning

0
852

Det er yderst problematisk at bagatellisere noget så forkasteligt som tortur, mener KLF, Kirke & Medier, der protesterer over programserie på DR3.
Efteråret byder på en ny omgang ‘Menneskeforsøg’ på DR3, hvor værterne Petra og Jasper lægger krop til en række vilde og ekstreme forsøg i videnskabens tjeneste. I det første program, der sendes 21. august kl. 22.00, bliver de to værter udsat for forskellige former for tortur, og det møder protest fra mediebrugerorganisation KLF, Kirke & Medier.
– Det er meget problematisk, at DR vælger at bagatellisere tortur ved at bruge det i et underholdningsprogram. Der bor mennesker i Danmark, der har været udsat for tortur eller er flygtet fra deres hjemland på grund af risiko for tortur. Tortur ødelægger mennesker, så at reducere det til underholdning, er ganske enkelt under lavmålet, siger KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen.
Tortur sidestilles med slankekur
Han mener, programkonceptet er etisk uforsvarligt, og KLF undrer sig over, at det er kommet igennem DR’s etikfilter.
– Man sidestiller tortur med insektbid, slankekure og druk ved at lade værterne lægge krop til det hele i samme programserie. Etisk mener jeg ikke, det er okay, siger Mikael Arendt Laursen.
I en foromtale af programmet skriver DR, at forsøgene gennemføres ”i videnskabens tjeneste,” men den holder ikke, mener KLF, Kirke & Medier.
– DR3-redaktør Julie Schytte Ralund siger godt nok, at man vil ”anskueliggøre, hvad tortur er, og hvor alvorligt det er.” Programmet Menneskeforsøg er ikke måden at gøre det på. I stedet bliver alvorlige menneskelige problemstillinger forvandlet til kynisk underholdning, og det er ikke måden at lære unge mennesker om kroppen og dens reaktioner på, siger generalsekretær Mikael Arendt Laursen.

Tidligere artikelKLF, Kirke & Medier: Intro-video til app
Næste artikelNye medarbejdere på landskontoret

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her