Kristne mediebrugere vil have bedre sprog i medierne

0
1061

En ny rapport fra KLF, Kirke & Medier giver for første gang et billede af kristne mediebrugeres oplevelse af radio- og tv-programmer. Særligt sproget ønskes forbedret.
 

KLF, Kirke & Mediers Reaktionsrapport 2015 er den først af din art. Den fortæller om de reaktioner, KLF modtog fra mediebrugerne i 2015.

 
Sproget i medierne skal forbedres. Det er den klare konklusion – og det klare ønske – fra kristne mediebrugere. Sidste år sendte de 92 reaktioner på sproget i særligt DR- og TV 2-programmer til KLF, Kirke & Medier – 80 af de reaktioner kommenterede negativt på sproget i medierne. Det konkluderer KLF, Kirke & Mediers ny rapport, Reaktionsrapport 2015, der opsamler og kategoriserer de 432 reaktioner, mediebrugerne sendte til KLF sidste år.
Læs Reaktionsrapport 2015
Det er første gang, KLF udgiver en reaktionsrapport og dermed giver interesserede mulighed for at følge med i, hvad særligt kristne mediebrugere tænder for tv og radioen for at se og høre, og måske ikke mindst, hvornår de slukker igen. Rapporten konkluderer altså, at det særligt er sproget, der får mediebrugerne til at reagere negativt. Især TV2-programserien Størst med vært Peter Ingemann får en del kritik med på vejen for værtens frimodige brug af bandeord.
– Folk bliver stødt over, at journalister finder det nødvendigt at bruge et hårdt eller sjofelt sprog. Det gør, at mange vælger at slukke for et program som for eksempel ‘Danmarksindsamlingen’, siger generalsekretær for KLF, Kirke & Medier Mikael Arendt Laursen.
De kristne mediebrugere er dog ikke kun kritiske, når de ser tv og hører radio. For eksempel viser Reaktionsrapport 2015, at DR-dokumentaren Et lyst sind, der blev sendt i sommeren 2015, kun har fået positive reaktioner, 22  i alt. Rapporten giver således også et billede af, hvilke programmer, der er særligt populære hos de kristne mediebrugere, og den indeholder blandt andet en top fem-liste over de programmer, de kristne mediebrugere har reageret mest på sidste år. Listen tæller blandt andet tv-gudstjenesten på DR K, TV2-programserien Størst og DR-dokumentaren Et lyst sind.

Tidligere artikelPublic service-medier kan lære af Radio 24syv
Næste artikelEksklusivt: Få dit spørgsmål med til BBC

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her