Konference: Kulturen i sproget, sproget i kulturen

0
1685

Konference
KLF, Kirke & Medier inviterer den 16. september 2016 til en spændende konference om sproget i medierne på Christiansborg. Konferencen ”Kulturen i sproget, sproget i kulturen” er kulminationen på to års fokus på sproget i medierne, og du kan komme med til en dag med spændende indlæg fra blandt andre kirke- og kulturminister Bertel Haarder og sprogforsker på Syddansk Universitet Marianne Rathje. På vegne af KLF, Kirke & Medier vil stud. mag. på Syddansk Universitet Marlene Ullerlund Madsen også præsentere resultatet af en helt ny undersøgelse af sproget på DR P3. Konferencen slutter af med en politisk paneldebat, hvor journalist og forfatter Kurt Strand styrer debatten.
Først til mølle
Så sæt kryds i kalenderen fredag den 16. september, og tilmeld dig konferencen allerede nu. Send en mail med navn, adresse, titel og eventuel organisation til info@klf.dk. Skriv ”Tilmelding” i emnefeltet. Deltagelse koster kun 200 kr., som vil blive opkrævet kontant på dagen. Prisen inkluderer frokost i Snapstinget. Tilmelding er bindende.
I forlængelse af konferencen vil den danske rapper, forfatter og performer Per Vers underholde, hvorefter Modersmål-Selskabet uddeler årets Modersmål-Prisen. Deltagelse i dette arrangement er gratis. Ønsker du også at deltage i overrækkelsen af Modersmål-Prisen, bedes du angive det i tilmeldingen til konferencen.
Vær opmærksom på, at der er begrænset antal pladser i Fællessalen. Hvis du vil være sikker på en plads til konferencen, anbefaler vi, at du melder dig til hurtigst muligt.
Program for konferencen: Kulturen i sproget, sproget i kulturen
09:00 Velkomst ved KLF, Kirke & Mediers landsformand Henning Bjerg Mikkelsen
09:05 Kultur- og Kirkeminister Bertel Haarder: Kulturen i sproget, sproget i kulturen
09:25 Introduktion til dagens tema ved landsstyrelsesmedlem og formand for Sammenslutningen af Lyttere og seere, Kim Borregaard Eriksen
09:30 Eder og forbandelse i et sproghistorisk perspektiv – og deres funktion i medierne ved adjunkt Marianne Rathje, Syddansk Universitet
10:20 Kaffepause
10:40 Danmarks Radios sprogpolitik ved sprogredaktør Martin Kristiansen
11:30 Sproget på DR P3 ved stud. mag. Malene Ullerlund Madsen, Syddansk Universitet
12:00 Frokost i Snapstinget
13.00 Causeri over mediesprog ved forfatter, journalist og cand. mag. Julie Fabricius
13:15 Politisk paneldebat med Naser Khader (K), Søren Søndergaard (EL), Mette Bock (LA), Zenia Stampe (Rad. V.), Troels Ravn (Soc. Dem.) og Britt Bager (V). Journalist og forfatter Kurt Strand er ordstyrer
14:30 Kaffe, og tak for i dag
Overrækkelse af Modersmål-Prisen 2016
Modersmål-Selskabet overrækker hvert år Modersmål-Prisen til en person, der har gjort en særlig indsats for det danske sprog. Begivenheden har normalt stor mediebevågenhed. På modersmaalselskabet.dk kan du se en oversigt over tidligere modtagere.
Modersmål-Prisen vil i år blive overrakt i forlængelse af konferencen Kulturen i sproget, sproget i kulturen på Christiansborg.
Program
15.00 Underholdning ved rapper, performer og forfatter Per Vers
15.30 Uddeling af Modersmåls-Prisen
17.00 Farvel og tak for i dag
 
 

Tidligere artikelElevatorsnak
Næste artikelKritik: DR svigter egen programetik

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her