KLF’s tre nytårsønsker for radio og tv

0
748

2017-klf-web
Generalsekretær Mikael Arendt Laursen har tre nytårsønsker for Danmarks tre public service-medier i 2017: Et ordentligt sprog, prioritering af trosstoffet og tid til at gå i dybden.
Danmarks Radio bør holde fast i god etik og godt sprog, TV2 bør prioritere trosstoffet på hovedkanalen, og Radio24syv bør fortsætte den gode stil med at give god tid til trosstoffet og lade lytterne komme til orde.
Sådan lyder tre nytårsønsker fra KLF, Kirke & Mediers generalsekretær Mikael Arendt Laursen ved årsskiftet. Et ønske for hvert mediehus. Alle tre gør det godt, pointerer han, men opfordrer dem til at lægge sig endnu mere i selen for at gøre tros- og eksistensstoffet nærværende og relevant.
DR: Hold fast i det gode sprog!
– Med en decideret trosredaktion fyldt med dygtige mennesker, glæder jeg mig over mange gode og relevante programmer både i radio og på tv. Alligevel har jeg et stort ønske til DR for 2017. Jeg håber, at det nye år bliver året, hvor DR for alvor viser os brugere, at de tør gå foran og sætte overliggeren højt, hvad angår sproget på alle kanaler – også P3 – og lade den gode etik får lov til at udfolde sig endnu mere, siger Mikael Arendt Laursen og fortsætter:
– DR bliver presset fra flere sider i disse år, men jeg ønsker mig, at de ikke lader sig ryste af det og bare fortsætter med at gøre det gode arbejde. Gør kritikerne til skamme og vis os, at DR med rette er et folkeligt medieflagskib, hvor alle i Danmark føler sig inkluderet på en eller flere kanaler.
TV 2: Brug jeres kompetencer på kristendom!
– Vi får tit at vide, at TV 2 i lige så høj grad er public service, som DR er det, men jeg savner virkelig, at også TV 2 vil byde ind på tros- og eksistensstoffet, så de viser os seere, at de favner bredden og sender programmer for os alle sammen, siger Mikael Arendt Laursen og fortsætter:
– Det ville være så dejligt, hvis de dygtige og kreative folk i Odense fik øjnene op for stof, der går lidt dybere også på det åndelige område. De er jo så gode til nyheder, dokumentar, sport, underholdning og meget andet, så lad nu alle disse kompetencer komme til udtryk også i forhold til kirke og kristendom i 2017!
Radio24syv: Brug tid og kreativitet på trosstoffet!
– Radio24syv har altid været særligt god til fordybelse og givet programmerne tid. Masser af tid, siger Mikael Arendt Laursen og bemærker at især Guderadio og Jeppesens bibelskole har fascineret ham.
– Mit ønske til Radio24syv er derfor, at de husker, at trosstof er interessant, og at lange programmer med reel tid til fordybelse gør kanalen til noget særligt. Så også i 2017 håber jeg, at de vil finde en eller flere gode værter og lade dem jonglere med trossoffet, som de netop er gode til, når de virkelig gør det. Giver det tid. Vinkler det anderledes og interessant. Og lader lytterne komme til orde.

/sl

Tidligere artikelHvad snakker I om ved middagsbordet derhjemme?
Næste artikelKLF: Public service er fundament for et demokratisk samfund