KLF til TV 2: Opret en trosredaktion

0
903

KLF’s Netværk Øresund opfordrer i et debatindlæg TV 2 til at danne en trosredaktion i lighed med DR Tro.
– Hvorfor nedsætter TV 2 Danmark ikke en trosredaktion? Tro, kristendom og kirke er en stor del af danskernes hverdag – og fortjener et vågent øje af medierne, også af TV 2 Danmark.
Det skriver Tage Bechmann fra Gilleleje i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis. Bechmann er bestyrelsesmedlem i KLF, Kirke & Medier Netværk Øresund og medlem af TV 2 Lorrys repræsentantskab.
– TV2 Danmark er – uanset forskellig finansiering – ligeså meget public service som DR. Også på TV 2 Danmark skal danskerne have nyheder og oplysning, der kommer hele vejen rundt i samfundet, skriver han og fortsætter:
– Vi savner tros-og kirkestoffet på TV2′ s hovedkanal. Der er tydeligvis brug for en redaktion eller en redaktør, som går i brechen for dette stof og opsøger de mange spændende initiativer og personer, der findes i dansk kirkeliv.
Debatindlægget slutter med henvisning til Danmarks 1000-årige kristne historie.
– Hvad enten man anser sig selv for troende eller ej, er kristendom en del af vor historie, vor kultur og vor tradition – dvs. noget både »gammel-danskere« og nydanskere fortjener at kende til, skriver Tage Bechmann til sidst.

Tidligere artikelÆgteskabet er kommet på dagsordenen
Næste artikelDR’s ny mediedirektør inviterer til dialog