KLF til DR: Husk også at give tro og kristendom et løft

0
836

Godt, at DR vil give kulturen et løft og levere mere til børn og unge. Husk at få tro, eksistens og kristendom med. Det er spændende og appellerer også til den kommende generation, skriver KLF’s generalsekretær i flere regionale aviser.
Debatindlæg af Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier
Jeg vil gerne kvittere for DR’s planer om at give kulturen et løft. Et kulturmagasin i primetime på DR1, dækning af litteratur på flere kanaler, styrkelse af fagredaktionerne, mere tilbundsgående nyheder, en opfølgning på seersuccessen Historien om Danmark, og ikke mindst: Nyt kvalitetsindhold til børn og unge.
Det fortjener alt sammen ros. Især viljen til at levere ”stærke, troværdige og uafhængige digitale public service-tilbud” til børn og unge på digitale kanaler og sociale medier.
Jeg glæder mig til at se DR følge op på de gode intentioner og netop gøre det, som det store mediehus har pondus til: At levere gennemresearchede, indsigtsfulde programmer om både aktuelle og såkaldt smalle emner, vi kan tænke over og tale sammen om ved kaffebordene derhjemme.
Her tænker jeg naturligvis på tro, eksistens og især kristendom. Ikke blot som fjern filosofi, men som levet liv. Hvordan spiller troen ind, når en chef må fyre medarbejdere? Hvad kan den fyrede medarbejder bruge troen til? Hvorfor ikke tage de store kristne temaer op: Tilgivelse, næstekærlighed, håb osv. Og hvorfor ikke sætte kristendommen ind i sammenhæng med andre religioner: Hvor er lighederne, forskellene, og hvad kan vi fejre, og hvad skal vi lære af og lære andre?
Jeg kan ikke forestille mig noget, der er mere spændende at tale sammen om. Og emnerne er bestemt ikke forbeholdt voksne. Børn og unge tænker meget over livets store spørgsmål. Giv dem stof til eftertanke! Sæt de gode og slidstærke bibelhistorier i spil. Der er masser af drama i Bibelen. Lad dygtige programmedarbejderes kreativitet give de gamle fortællinger nyt liv.
Kultur er også for børn og unge. Ja, kultur er absolut nødvendig for dannelsen af den opvoksende generation. Derfor er DR helt på rette spor, så man vil give børn og unge ”nyudviklet, attraktiv dansk fiktion og nyt, relevant fakta-indhold på DR” og ”styrke den journalistiske substans” på P3.
Tak for det!

Tidligere artikelKristen lokal-tv kan nu få tilskud til driften
Næste artikelDanske kirker protesterer mod DR’s udvanding af trosstof