KLF til dialogmøde med TV 2

0
982

Af landsstyrelsesmedlem Kim Eriksen
KLF, Kirke & Mediers landsstyrelsesmedlemmer, Kim Eriksen og Bjarne Haaning, deltog 26. november 2014 i det halvårlige lytter- og seermøde med TV 2. Her kan du læse, hvad Kim Eriksen fik med fra mødet. 
 
Dialogmøde til hjemmeside
Kanalchef på TV 2 Lotte Køhler Lindegaard fortæller, hvad stationen har på programmet det kommende halvår. Det tæller blandt andet en serie om det danske sundhedsvæsen. Foto: Lars Bennike.
 
KLF, Kirke & Medier var onsdag 26. november til det halvårlige lytter- og seermøde med TV 2. Denne gang foregik mødet i København, som efterhånden er lige så stor en del af TV 2, som hovedkontoret i Odense. På lytter- og seermøderne bliver vi præsenteret for nogle af de programideer, der kommer på skærmen det næste halve år, ligesom TV 2 gennemgår, hvordan det er gået med de seneste satsninger.
En af de helt store successer på TV 2 er ‘Mod fjerne kyster’, hvor man følger sejlerfamilien Mikkel Beha Eriksen (søn af Troels Kløvedal) og hans familie, som sejler rundt på verdenshavene og besøger forskellige lande og kulturer. Nogle smukke og berigende udsendelser, som blev rost meget af seerne. Også Peter Ingemanns udsendelsesrække ‘Størst’ har haft mange tilfredse seere.
Omkring klager og utilfredse seere, har der været en del klager over sproget og formen i Go’ Morgen Danmark og Go’ Aften Danmark. Det har haft den konsekvens, at TV 2 har ændret konceptet, så der ikke længere er så meget small talk i studiet. Det har resulteret i en markant nedgang i antallet af klager over programmerne, og det viser endnu engang, at seerne ikke er dumme, men gerne vil have god substans i programmerne.
Nyt på TV 2 i 2015
Kanalchef Lotte Lindegaard fortalte om fremtidens programmer, hvor jeg især tror, vi kan glæde os til en serie om sundhedsvæsnet. Den er produceret på en meget speciel måde, idet TV 2 i et døgn har haft 100 kameraer ude i sundhedsvæsnet, i alle forskellige kroge. De mange timers optagelser bliver så klippet sammen til en programserie. Det handler altså ikke om at hænge bag en politibil eller ambulance i en periode og så slå til, når sensationen er der. Tværtimod har TV 2 valgt at være tilstede på en tilfældig dag i sundhedsvæsenet, og over hele landet.
Generelt er det min vurdering, at fjernsynet i mindre grad vil fokusere på det kendte eller på nogle specielle typer. I stedet gives der plads til almindelige mennesker. Det giver dig og mig mulighed for at spejle os, og måske tage ved lære. Et andet spændende program, er et indblik i nogle helt almindelige familier med helt almindelige problemstillinger, hvis hverdag er filmet af stationære kameraer, som i en periode er stillet op i familiernes huse. Det vil vise noget af hverdagen i familien Danmark. Hvis disse programmer bliver klippet rigtigt sammen, og ikke kun med sensationen for øje, kan det blive rigtig spændende, tror jeg.
Mere drama
Endelig fortalte TV 2, at der i 2015 vil komme mere dansk dramatik på TV 2 end nogensinde før. Ikke alene er der gensyn med serier som ‘Badehotellet’ og ‘Rita’, TV 2 arbejder også på nye, spændende dramaserier. De vil forsøge at gøre mandag aften til fast aften for den danske dramatik.
Samlet set må jeg sige, at jeg synes, der er mange spændende ting at se frem til i 2015. Jeg ærgrer mig stadig over, at TV 2 ikke føler et ansvar for det kirkelige stof, hvilket vi fremhæver på hvert eneste lytter- og seermøde. Selvfølgelig er det integreret i programfladen, men jeg synes godt, at der kunne skabes bedre plads, om ikke andet så i tilknytning til højtiderne.
 

Tidligere artikelBuketten går til DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup
Næste artikelKLF'er på formandsposten i SLS

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar

Skriv dit navn her