KLF spiller op til profan ’Religionsrapport’

0
879

Julen minder os om, at vores kultur og kristendommen er tæt forbundne med hinanden. Foto: Henrik Lundahl Revshøi.

På mandag omhandler Religionsrapport på P1 alle de danskere, der holder jul uden Jesus og kirke. Programmet har ikke inviteret til en kommentar fra kirkeligt hold. Den kommer til gengæld her fra KLF’s generalsekretær.
2016 blev året, hvor rekordmange danskere meldte sig ud af folkekirken. Men hvad stiller man op til jul, når man har fraskrevet sig kirken? Og hvad er jul for de mange danskere, der ikke tror eller går i kirke juleaften?
Årets juleudgave af Religionsrapport handler om de ikke-kristnes jul. Som medvirkende har man valgt Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening, Sofie Koch-Nielsen, kommunikationsrådgiver; og Maher Khatib, boligsocial medarbejder og fotokunstner.
Præsten, der blev væk
Men præsten glimrer ved sit fravær, og derfor byder KLF, Kirke & Medier sig til med en kommentar fra kirkeligt hold.
Og her synes generalsekretær Mikael Arendt Laursen, at det er ærgerligt, når danskere ”glemmer hvor stor en rolle, kirken faktisk spiller i vores kultur.”
– Det kan virke så enkelt at vælge det kirkelige fællesskab fra, og man bliver jo heller ikke kontrolleret i døren, når man kommer, om man er medlem eller ikke medlem. Men særligt en højtid som julen minder os om, at vores kultur og kristendommen er tæt forbundne med hinanden.
Der er kirker for alle
For nylig blev Danmarkskanon lanceret. Her har danskerne stemt ”den kristne kulturarv” som en af de 10 vigtigste danske værdier. Det falder fint i tråd med Mikael Arendt Laursens vurdering, at kristne værdier i bund og grund betyder rigtig meget for de fleste danskere.
– Derfor vil jeg da opfordre folk til at finde ind i et godt kristent fællesskab igen, hvis de på et tidspunkt har valgt at vende det ryggen. Vi kan jo glæde os over et mangfoldigt, kirkeligt landskab i Danmark, hvor der burde være plads til alle!
Religionsrapport ”Jul uden Jesus og kirke” sendes på P1 mandag kl. 11.03.
Lyt eller genhør programmet her.

Tidligere artikelTV 2 vil inspirere seerne med gode historier
Næste artikelNyd julens mediegudstjenester