KLF spiller ind i public service-debatten

0
717

Ny udgave af magasinet Kirke & Medier belyser public service gennem interview med blandt andet ’Mr. Radio24syv’ Per Stig Møller, DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn og TV 2’s indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen.
Medieforhandlingerne er i fuld gang, og i løbet af foråret 2018 forventes politikerne på Christiansborg at sætte rammerne for de kommende fire års public service. Skal DR spare 25 procent? Skal flere penge lægges i en pulje, hvor alle medier kan søge om penge til projekter? Skal TV 2 sælges, og Radio24syv lukkes?
Med de spørgsmål indleder KLF, Kirke & Mediers generalsekretær Mikael Arendt Laursen næste udgave af magasinet Kirke & Medier, der netop har det aktuelle tema ”Public service til lavpris?”
Mere kulturstof end nogensinde
Her interviewes blandt andet Per Stig Møller, der i sin tid som kulturminister banede vej for Radio24syv:
– Frygten var, at Radio24syv lå og humpede af sted med 50.000 lyttere, og at det så blev en fiasko. Men vi er jo oppe at matche P1, og samlet har vi fået flere til kultursamlende stof, end vi har haft nogensinde før!
Han advarer samtidig mod at svække DR:
– Hvis man begynder at tage så meget fra DR, at public service på DR bliver alvorligt svækket, så er det ikke nogen samlet gevinst. Den vilde idé med at gøre public service til en stor pulje, hvor alle kan søge fra, vil bevirke, at smalle programmer vil forsvinde. I den sprængte medieverden vi allerede har, er det vigtigt at have en underligger som DR, som går på tværs, fastslår han.
Bevar danske programmer
Politikere rumsterer dog med forslag om at skære 25 procent af DR og sælge TV 2.
– Jeg er bekymret over forslaget om 25 procents reduktion af DR’s budgetter. Det er rent faktisk en besparelse på 922 millioner, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.
Det er en omkring en tredjedel af programudgifterne, oplyser hun.
– Det vil gå ud over en væsentlig del af danskproduceret indhold. For vi bruger nemlig 95 procent af vores samlede programmidler på dansk indhold, siger generaldirektøren.
– Jeg kan blive dybt provokeret, hvis man ser TV 2 som en virksomhed, man bare kan sælge som en anden pølsefabrik! siger TV 2’s indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen og tilføjer:
– Vi går ikke på arbejde for at skabe en god bundlinje. Vi forvalter vores public service-opgave hårdt.
Mediebrugernes talerør
Magasinet Kirke & Medier interviewer desuden mediekommentatorer som Kurt Strand, Lasse Jensen og Lea Korsgaard. Selv er KLF, Kirke & Medier mediebrugernes talerør i denne debat, mener organisationens generalsekretær Mikael Arendt Laursen:
– For det første har vi i Danmark brug for et stærkt DR for at sikre bredden og dybden i programudbuddet. DR er det eneste mediehus, der har faste udsendelser om tro. For det andet skal vi sikre, at de offentlige medier ikke bliver kommercielle i deres tænkning, skriver han i sin leder og opfordrer mediehusene til at tage KLF med på råd.
Magasinet Kirke & Medier udkommer i 10.000 eksemplarer og sendes gratis til medlemmer af KLF, Kirke & Medier, direktører og bestyrelsesmedlemmer i de omtalte mediehuse samt de journalister og redaktører, der ønsker det.

Tidligere artikelDanskerne ønsker bedre kvalitet i medierne
Næste artikelStatsministrene får buket af KLF