I hele landet har KLF-medlemmer indflydelse på, hvilken vej DR- og TV 2-regionerne skal gå. Lørdag var flere af dem for første gang samlet til seminar i Fredericia.
Tekst: Stefan Vase
Foto: Dan Billeskov
Hvad er god radio og tv? Hvorfor er det vigtigt, at vi har radio- og tv-stationer, som har et stærkt regionalt ståsted? Og hvad er KLFs kerneopgave?
De spørgsmål var cirka en fjerdedel af de KLFere, som er medlemmer af dialogforaer i P4-regioner og af repræsentantskaber i TV 2-regioner, samlet om i lørdags – den 5. maj – i Fredericia.
– Det er første gang, at vi har samlet KLFs medlemmer på den måde. Og det var rigtig dejligt at mærke engagementet fra KLFs medlemmer, som har valgt at tage en KLF-kasket i forskellige betydelige organer i DR- og TV 2-regionerne, siger Mikael Arendt Laursen, generalsekretær i KLF, Kirke & Medier.
Der kom flere ting ud af dagen, som han tager med sig. Blandt andet at medlemmerne i de forskellige organer identificerer sig stærkt som KLFere:
– De efterspørger viden om, hvad der foregår i KLF. De vil gerne bringe videre, hvad der optager os. Det er vi meget taknemmelige for, fastslår Mikael Arendt Laursen, som fortæller, at KLF vil arbejde videre med et nyhedsbrev til inspiration for disse KLFere.
Inspiration var i det hele taget et nøgleord for dagen. Dennis Johannesen, mangeårig DR- og TV 2-medarbejder fortalte om at lave radio, der bliver lyttet til. Anne Louise Didriksen, der har været vidt omkring i TV 2-familien og i dag er vært på TV 2 Østjylland, fortalte om, de regionale programmer rolle og betydning i dansk tv. Dernæst var der mere interne indlæg om opgaver for repræsentanter og dialogfora-medlemmer – og hvilken værdi arbejdet har.
– Det gav mening. Det er kendt stof, men alligevel godt at få genopfrisket. Mange var også glade for at blive mindet om, hvorfor det er godt at reagere på det, man ser og hører. Det er alle velkomne til. Alle kan være aktive i KLF, konstaterer Mikael Arendt Laursen.
Ovenpå dagen tør Mikael Arendt Laursen godt love, at dagen vender tilbage.
– Jeg håber, at vi næste gang kan være dobbelt så mange, for vi vil gerne styrke og bidrage til det regionale arbejde. Det skal være en tilbagevendende begivenhed, fastslår Mikael Arendt Laursen.