Podcast: KLF præsenterer mærkesager for Joy Mogensen på videomøde

Fokus på kristendom, fællessang og stærk dansk public service på videomøde med kulturminister Joy Mogensen (S)

0
1619
Generalsekretær i KLF Mikael Arendt Laursen diskuterede medieforhandlinger med kulturministeren på videomøde.

Når medieforhandlinger står for døren sørger KLF, Kirke & Medier for at mødes med kulturministeren, så vi allerede tidligt i forløbet kan bringe vores mærkesager på banen. Men hvad er der egentlig på spil i medieforhandlingerne? Det sætter vi fokus på i denne podcast-episode.

Medvirkende: KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen
Vært: Henrik Lundahl Revshøi

Vores 5 vigtigste punkter til Joy Mogensen

  • Vi har brug for et stærkt DR til at sikre dansk public service i en tid med massiv påvirkning fra internationale medier. DR kan som det primære medie i Danmark holde fokus på kulturen, dansk historie, dansk drama, sang og musik (som fx Fællessang og Morgensang), kirke og kristendom og dansk indhold for børn og unge.
  • Det ligger os meget på sinde, at der er fri adgang til alt indhold, der er produceret med offentlig støtte. Det gælder også indhold, som er produceret til kommercielle kanaler. Dette skal gøres offentligt tilgængeligt efter en kort karenstid.
  • Vi mener, at public service-midlerne primært skal bruges hos DR og de regionale tv-stationer, så vi sikrer, at disse kan levere det kvalitetsindhold, som vi har brug for både nationalt og regionalt.
  • Da vi som brugere betaler for public service-indholdet, bør vi også have en plads i DR’s bestyrelse, så vi netop kan varetage brugernes interesser her.
  • Endelig bad vi om at få en konkret køreplan for de kommende medieforhandlinger, så vi ud fra denne kan planlægge vores arbejde med at sætte vores dagsorden hos politikerne.


KLF har også ved tidligere medieforhandlinger sat fokus på blandet andet kristendommens plads i medierne. Hør kulturpersoner og politikere komme med deres mening.

Tidligere artikelTemaudsendelser, dokumentarer og musik markerer påsken i radio og tv
Næste artikelHvad der sker, når en kulturkristen dansker, møder troende i USA