KLF på tur til Sønderjylland

0
949
Reportage af Rosa Tobiasen, KLF-medlem og deltager på turen til Sønderjylland.
 

KLF, Kirke & Mediers netværk Ringkøbing Fjord inviterede sidst i august måned på en guidet tur til Sønderjylland. 50 glade og forventningsfulde medlemmer tog imod invitationen.

Bus
Lederen af Ringkøbing Fjord-netværkets arrangementsteam Lissy Mouridsen bød velkommen og gav en kort orientering om KLF’s nye struktur og dagens program, som begyndte med morgensang og andagt ved Verner Jensen, der talte om sand næstekærlighed.
Kirke
Herefter gik turen mod Sønderjylland med et lille stop i Varde, hvor medbragte rundstykker og kaffe blev indtaget. Kl. 10 ankom vi til ‘Den lille Grænsekro’, hvis historie er fra begyndelsen af 1600-tallet. Her ventede Albert Højgaard på os. Han skulle være vores guide i Christiansfeld og omegn.
Kaffe indendørs
Vi kørte første en tur i Christiansfeld omegn: forbi Kongealléen, mindesten, grænsesten, toldsteder, Tyrstrupgård, tingsted, Hejlsminde, Hejls, Skamlingsbanken og flere steder, der alle emmer af historie, som også blevet meget levende fortalt af vores guide, afbrudt af små fortællinger og anekdoter.
Efter turen rundt omkring Christiansfeld fik vi en dejlig middag på Den gamle Grænsekro, inden vi igen skulle mødes med guide Albert Højgård, der gav os en guidet tur inde i Christiansfeld by, der er blevet renoveret for 260 millioner kr. og yderligere for nylig er blevet optaget på Unescos Verdensarvsliste.
Kasserne
Eftermiddagskaffen indtog vi på Den gamle Grænsekro, selvfølgelig med honningkager. Herefter gik turen til Haderslev, hvor vi skulle se byens kaserne. Seniorsergent Bent Juhler viste os rundt på kasernen, hvor hans fortalte om deres opgaver. På kasernen er der et museum for Slesvigske Fodregiment. Her var der også rundvisning.
Honningkager
Herefter blev det tid til en smurt sandwich, kaffe og kage, som vi fik på Norea Radio i Haderslev. Her så vi også de forskellige lydstudier og fik en kort orientering om radioens fremtid, der er noget uvis. Alt i alt var det en rigtig dejlig dag med mange gode oplevelser og indtryk. Det var også en dag, hvor vi igen blev mindet om, at KLF’s arbejde nytter.
 

Tidligere artikelBilleder af børnelig skubber os ud på gyngende grund
Næste artikelKLF motiverer unge kristne til at blive journalister